Kokeile kuukausi maksutta

Vuokraturva haluaisi uuden neliösäännön Helsinkiin rakennettaviin kerrostaloihin

Vuokraturva ehdottaa Helsinkiin rakennettaviin kerrostaloihin uudenlaista 75 neliömetrin keskikokosääntöä. Kun vanha sääntö on edellyttänyt kerrostaloasunnoilta vähintään 75 neliön keskikokoa, Vuokraturvan esityksen mukaan uusissa kerrostaloissa asuntojen keskikoko saisikin olla korkeintaan 75 neliötä. Yhtiö perustelee esitystään sillä, että Helsingissä on huutava pula nimenomaan pienasunnoista.

Vuokraturva ehdottaa Helsinkiin rakennettaviin kerrostaloihin uudenlaista 75 neliömetrin keskikokosääntöä. Kun vanha sääntö on edellyttänyt kerrostaloasunnoilta vähintään 75 neliön keskikokoa, Vuokraturvan esityksen mukaan uusissa kerrostaloissa asuntojen keskikoko saisikin olla korkeintaan 75 neliötä. Yhtiö perustelee esitystään sillä, että Helsingissä on huutava pula nimenomaan pienasunnoista.

image

Vuokraturvan mukaan Helsingissä on tällä hetkellä vain 65 000 yksiötä, mutta 150 000 yhden hengen taloutta. Vuodesta 1960 sinkkutalouksien osuus Helsingin kotitalouksista on kolminkertaistunut. Sinkkutalouksia oli viime vuonna jo puolet kotitalouksista. Lisäksi 75 prosentissa Helsingin kotitalouksista on korkeintaan kaksi henkeä.

Vuokraturvan mukaan Helsingissä on rakennettu koko 2000-luvun ajan vääränlaista asuntokantaa, joka vastaa huonosti pääkaupungin kotitalouksien rakennetta ja tarpeita. Jos nyt keskustan ranta-alueille vapautuvat tontit käytetään vastaavalla tavalla, tehdään peruuttamaton vahinko, jonka hintaa maksetaan pienten asuntojen ylihintoina ja -vuokrina pitkälle tulevaisuuteen. Järkevillä paikoilla sijaitsevien vapaiden rakennustonttien määrä on kuitenkin rajallinen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Vuokraturva haluaisi uuden neliösäännön Helsinkiin rakennettaviin kerrostaloihin”

  1. onhan pämä tiedetty jo vuosia mutta päättäjäthän ei voi olla väärässä

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat