Asko Takala Arkkitehtitoimistojen Liiton uudeksi puheenjohtajaksi

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL on valinnut syykokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen pitkään asuntoarkkitehtuurin alalla vaikuttaneen Asko Takalan Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy:stä. Hallituksen uusina jäseninä aloittavat arkkitehdit Ilkka Salminen Verstas Arkkitehdeistä ja Jussi Murole arkkitehtuuritoimisto b & m:stä.

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL on valinnut syykokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen pitkään asuntoarkkitehtuurin alalla vaikuttaneen Asko Takalan Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy:stä. Hallituksen uusina jäseninä aloittavat arkkitehdit Ilkka Salminen Verstas Arkkitehdeistä ja Jussi Murole arkkitehtuuritoimisto b & m:stä.

”Hyvä ympäristö ja laadukas rakentaminen edellyttävät osaamista kaikilta osapuolilta: sujuvaa ja taitavaa suunnittelijayhteistyötä, ammattitaitoista toteuttamista ja ylläpitoa, punnittua kaavoitusta ja  rakennusvalvontaa, osaavaa rakennuttamis- ja tilaajakulttuuria – ja ennen kaikkea vaativia käyttäjiä, jotka tietävät mitä tahtovat”, Takala sanoo.

Tulevana vuonna ATL keskittyy erityisesti rakennushankkeen eri osapuolten – tilaajien, suunnittelijoiden, viranomaisten ja käyttäjien – vastuiden ja roolien selkiyttämiseen.

”Tutkimusta ja selvityksiä on jo tehty työn taustaksi. Nyt on aika uudistaa toimintatavat vastaamaan nykypäivän rakennushankkeiden vaatimuksia”, ATL:n toiminnanjohtaja Vesa Juola toteaa.

Asko Takala on työskennellyt erilaisissa suunnittelutehtävissä 1970-luvun lopulta lähtien. Valtaosa viimeaikaisista suunnittelutehtävistä on asuinrakennuksia ja kaavasuunnitelmia, joista suurin osa on toteutettu yhdessä Kirsti Sivénin kanssa ja usein kilpailujen pohjalta. Merkittävimpiin kuuluvat Jyväskylässä rakenteilla oleva Harjunkulman asuinkortteli, Hämeenkatu 31 asuinliiketalo Tampereella (2008), Linköpingiin Ruotsiin toteutettu Lilla Ålerydin puinen asuinkortteli (2005), Nummelan seurakuntakeskuksen peruskorjaus ja laajennus Vihdissä (2005) sekä Kajaanissa käynnissä oleva Kainuun Rajavartioston alueen uudelleenkaavoitus.

Ilkka Salminen työskentelee vuonna 2004 perustetussa Verstas Arkkitehdeissä, joka on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut useita palkintoja sekä kotimaisissa että kansainvälisissä arkkitehtuurikilpailuissa. Jussi Murolella puolestaan on ollut yli 15 vuoden ajan arkkitehtuuritoimisto b & m yhdessä Daniel Bruunin kanssa. Toimisto on tunnettu erityisesti kaupunkisuunnitelmistaan, ja muun muassa Vantaan Kehäradan viisi asemaa ovat toimiston käsialaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asko Takala Arkkitehtitoimistojen Liiton uudeksi puheenjohtajaksi”

Jätä kommentti