Helsingin seurakuntayhtymän Viikin senioritalon arkkitehtikilpailun voitti ”Letkajenkka”

Helsingin seurakuntayhtymä rakennuttaa Viikin Latokartanoon senioritalon, johon tulee noin 120 asuntoa ja yhteistiloja. Rakentaminen käynnistyy noin vuoden kuluttua ja asunnot valmistuvat näillä näkymin keväällä tai kesällä 2013. Seurakuntayhtymä järjesti senioritalon suunnittelusta arkkitehtuurikutsukilpailun. Kilpailun voittajaksi on valittu viidestä kutsutusta arkkitehtitoimistosta yksimielisesti Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:n ehdotus ”Letkajenkka”.

Helsingin seurakuntayhtymä rakennuttaa Viikin Latokartanoon senioritalon, johon tulee noin 120 asuntoa ja yhteistiloja. Rakentaminen käynnistyy noin vuoden kuluttua ja asunnot valmistuvat näillä näkymin keväällä tai kesällä 2013. Seurakuntayhtymä järjesti senioritalon suunnittelusta arkkitehtuurikutsukilpailun. Kilpailun voittajaksi on valittu viidestä kutsutusta arkkitehtitoimistosta yksimielisesti Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:n ehdotus "Letkajenkka".

image

Senioritaloon tulee joko pelkästään vuokra-asuntoja tai siitä tehdään vuokra-asuntojen ja omistusasuntojen kokonaisuus. Talo nousee Agronominkadun varrelle vastapäätä rakenteilla olevaa palvelutaloa, joten senioritalon asukkaiden on mahdollista käyttää viereisen vanhusten palvelutalon palveluita. Senioritaloon rakennetaan pienasuntoja, joista valtaosa eli 70 on erikokoisia kaksioita, reilu 30 yksiöitä ja loput kolmioita.

”Senioritalo rakennetaan siksi, koska erityisesti ikäihmisille suunnitelluista asunnoista on pulaa. Toiseksi rakennuspaikka on ratkaiseva, koska viereen tulee suuri palvelukeskus. Nämä yhdessä muodostavat kokonaisuuden, joka palvelee senioreiden tarpeita”, kiinteistökehityspäällikkö Jaana Närö Helsingin seurakuntayhtymästä sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Helsingin seurakuntayhtymän Viikin senioritalon arkkitehtikilpailun voitti ”Letkajenkka””

  1. No jo oli aikakin.Toivottavasti edes seurakuntaa palvelleet(muutkin kuin papit) voisivat hakea sinne ikäännyttyään.
    Haluaisin myös elää oman näköistä elämää lemmikkeineni päivineni ettei käy niin kuin surullisen kuuluisassa Jakolaaksossa jossa kommunismi otti vallan.Paradoksi mikä paradoksi.Täytyisi seniorille löytyä muutakin kuin kyttääminen puutarhakeinussa.Siis älyllistä virikettä meinaan.

Vastaa