Peikolta markkinoille uusi teräksen galvanointimenetelmä

Liittopalkkeja ja betonirakenteiden kiinnitystekniikkaa valmistava Peikko tuo syksyllä 2010 markkinoille uuden Peikko Eco Galvanization -menetelmän teräksen ruostumisen estämiseksi. Uusi menetelmä perustuu plasma-spray-teknologiaan. Peikon mukaan uudessa menetelmässä on perinteiseen kuumagalvanointiin verrattuna selkeitä etuja sekä prosessin että lopputuloksen suhteen.

Liittopalkkeja ja betonirakenteiden kiinnitystekniikkaa valmistava Peikko tuo syksyllä 2010 markkinoille uuden Peikko Eco Galvanization -menetelmän teräksen ruostumisen estämiseksi. Uusi menetelmä perustuu plasma-spray-teknologiaan. Peikon mukaan uudessa menetelmässä on perinteiseen kuumagalvanointiin verrattuna selkeitä etuja sekä prosessin että lopputuloksen suhteen.

Peikon Eco Galvanization -käsittely voidaan kohdistaa vain tuotteen tiettyyn osaan – perinteisessä kuumasinkitysprosessissa tuotteet joudutaan upottamaan kokonaisuudessaan sinkitysastioihin. Tämän ansiosta käytettävää raaka-ainetta ei mene hukkaan ja tietyissä sovellutuksissa lopputuote toimii paremmin esimerkiksi betonintartuntaominaisuuksien vuoksi.

Koska Peikko käyttää uutta menetelmää omassa tuotannossaan, syntyy säästöjä logistiikassa ja toimitusajoissa. Kaiken kaikkiaan uusi menetelmä lisää merkittävästi teräksen pinnoittamisen ympäristöystävällisyyttä – säästöjä hukassa, materiaaleissa ja kuljetuksissa verrattuna perinteiseen kuumagalvanointiin.

”Peikko Eco Galvanization on yksi maailman ensimmäisistä plasma-spray-teknologian massatuotantosovellutuksista rakennusalan tuotteille. Peikon tavoitteena on tarjota korkean jalostusarvon tuotteita kilpailukykyisin kustannuksin ja nopealla toimitusajalla asiakkailleen, pienentäen myös koko toimitusketjun hiilijalanjälkeä – nyt ja tulevaisuudessa. Peikko Eco Galvanization -teknologia auttaa meitä tässä tavoitteessa”, Peikko Group Oy:n toimitusjohtaja Topi Paananen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peikolta markkinoille uusi teräksen galvanointimenetelmä”

Vastaa