Viikinmäen suunnittelukilpailun voitto jaettiin kahdelle

Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy järjesti syksyllä kutsukilpailun Helsingissä sijaitsevan Viikinmäen länsiosan kahden pientalokorttelin suunnittelusta. Kilpailun voitto on jaettu kahdelle ehdotukselle: ”Kulkue” ja ”Piano Nobile”. Kulkue-ehdotuksen takana on Playa Arkkitehdit Oy ja Piano Nobilen tekijä on Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy. Kilpailun tavoitteena oli löytää alueen jyrkkään maastoon ja kivisen kukkulakaupungin teemaan sopiva korkeatasoinen suunnitteluratkaisu.

Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy järjesti syksyllä kutsukilpailun Helsingissä sijaitsevan Viikinmäen länsiosan kahden pientalokorttelin suunnittelusta. Kilpailun voitto on jaettu kahdelle ehdotukselle: "Kulkue" ja "Piano Nobile". Kulkue-ehdotuksen takana on Playa Arkkitehdit Oy ja Piano Nobilen tekijä on Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy. Kilpailun tavoitteena oli löytää alueen jyrkkään maastoon ja kivisen kukkulakaupungin teemaan sopiva korkeatasoinen suunnitteluratkaisu.

image

Arviointiryhmän mielestä kilpailun parasta antia oli Kulkueen sisäpiharatkaisu. Sisäpihasta on muodostettu oma maailmansa ja asukkaille sosiaalisen kanssakäymisen paikka. Suojaisa tunnelma on saavutettu muun muassa kulkusiltojen avulla.

Piano Nobilen eduiksi katsottiin maisemaa hyödyntävä innovatiivinen talotyyppi sekä selkeät ja tehokkaat asunnot, joiden tilaratkaisut joustavat tarpeiden mukaan.
Kilpailukortteleihin nousee tulevaisuudessa vapaarahoitteisia hitas-asuntoja.

Pohjoisempana sijaitseva kortteli rakennetaan Kulkueen suunnitelmien pohjalta, eteläisempi Piano Nobilen suuntaviivojen mukaan.

Viikinmäen alue sijaitsee Vantaanjoen, Herttoniemen teollisuusradan ja Lahdentien rajaamassa kolmiossa. Alueen länsiosaa rakennetaan matalana ja urbaanina kukkulakaupunkina, jossa hyödynnetään korkealta avautuvia näköaloja.

Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy kutsui suunnittelukilpailuun voittaneiden ehdotusten lisäksi Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:n sekä Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy:n.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Viikinmäen suunnittelukilpailun voitto jaettiin kahdelle”

Jätä kommentti