Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliiton johto jatkaa – liitto pelkää veronumeroiden tukkivan maistraatit

Matti Harjuniemi jatkaa Rakennusliiton johdossa seuraavat neljä vuotta. Hän on johtanut Rakennusliittoa vuodesta 2005. Harjuniemen lisäksi myös II puheenjohtaja Kyösti Suokas ja sihteeri Rauno Kurki valittiin tehtäviinsä uudelleen Helsingissä päättyneessä liittokokouksessa. Johtokolmikolle ei asetettu vastaehdokkaita. Lisäksi Rakennusliitto vaati liittokokouksessaan 15 uutta virkaa maistraattiin, sillä liitto pelkää syyskuun alusta tapahtuvan veronumeron käyttöönoton ruuhkauttavan maistraatit.

Matti Harjuniemi jatkaa Rakennusliiton johdossa seuraavat neljä vuotta. Hän on johtanut Rakennusliittoa vuodesta 2005. Harjuniemen lisäksi myös II puheenjohtaja Kyösti Suokas ja sihteeri Rauno Kurki valittiin tehtäviinsä uudelleen Helsingissä päättyneessä liittokokouksessa. Johtokolmikolle ei asetettu vastaehdokkaita. Lisäksi Rakennusliitto vaati liittokokouksessaan 15 uutta virkaa maistraattiin, sillä liitto pelkää syyskuun alusta tapahtuvan veronumeron käyttöönoton ruuhkauttavan maistraatit.

image

Rakennusalalla syyskuussa vapaaehtoisesti käyttöön otettava veronumero perustuu sosiaaliturvatunnuksiin. Siten maistraatit joutuvat myöntämään henkilötunnuksia ulkomaisille työntekijöille. Rakennusliiton mukaan maistraattien nykyisellä miehityksellä virkakoneiston on vaikea ottaa täysimääräisesti käyttöön tätä harmaan talouden torjunnan uutta työkalua. Veronumerolla on tarkoitus valvoa verojen ja sosiaaliturvamaksujen maksamista.

Asuntorakentamista käsittelevässä kannanotossaan Rakennusliitto vaatii, että  korkotukilainoissa säilytettäisiin aina jonkintasoinen tukielementti. Tämän tulisi vaikuttaa sen suuruisella voimalla, että vuokrataso pysyisi kohtuullisena. Tähän päästäisiin Rakennusliiton mukaan pudottamalla omavastuukorkoa 0,5 prosenttiyksikköä ja säilyttämällä edellisellä hallituskaudella käytössä ollut 10 000 euron asuntokohtainen käynnistysavustus.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakennusliiton johto jatkaa – liitto pelkää veronumeroiden tukkivan maistraatit”

  1. Hiljaista on maistraateissa ollut, eipä ole ulkolaisten työntekijäin jonoja missään näkynyt ja taisi olla liiittokokouksen hämäykseksi tehty veronumero kyseessä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat