Kokeile kuukausi maksutta

Yhä useampi asunto viilenee kaukokylmällä Helsingissä

Helsingissä entistä useampi asuinhuoneisto viilenee kaukojäähdytyksellä, kerrotaan Helsingin Energiasta. Yhtiön mukaan kaupungissa on jo noin tuhat kylmennettävää kerrostaloasuntoa. Määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

Helsingissä entistä useampi asuinhuoneisto viilenee kaukojäähdytyksellä, kerrotaan Helsingin Energiasta. Yhtiön mukaan kaupungissa on jo noin tuhat kylmennettävää kerrostaloasuntoa. Määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

Kuuntele juttu

”Uusissa rakennuksissa on todella hyvä lämmöneristys. Se pitää sisätilan lämpimänä niin talvella kuin kesällä. Enää ei puhuta lämmityksestä, vaan jäähdytyksestä”, Helsingin Energian lämmitysmarkkinoista vastaava johtaja Marko Riipinen sanoo.

Riipisen mukaan kaukojäähdytyksen kysynnän uusi ennätys saavutettiin Helsingissä edellisviikolla. Syynä olivat kesähelteet.

Kaukojäähdytyksen toimintaperiaatetta voi verrata kaukolämpöön: kylmä vesi pumpataan kiinteistöön, jossa se viilentää ilmanvaihtoa. Lämmin vesi kiertää takaisin jäähdytettäväksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yhä useampi asunto viilenee kaukokylmällä Helsingissä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat