Asuntojen vuokrat nousivat vuonna 2013 – ”keväällä vuokralaisen markkinat”

Asuinhuoneistojen vuokrat nousivat vuonna 2013 koko maassa keskimäärin 3,8 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla asuntojen vuokrat kohosivat 4,1 prosenttia ja muualla maassa 3,6 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien vuositilastosta. Vuokrien nousu ei kuitenkaan välttämättä jatku samaan malliin tänä vuonna.

Asuinhuoneistojen vuokrat nousivat vuonna 2013 koko maassa keskimäärin 3,8 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla asuntojen vuokrat kohosivat 4,1 prosenttia ja muualla maassa 3,6 prosenttia. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen laatimasta asuntojen vuokrien vuositilastosta. Vuokrien nousu ei kuitenkaan välttämättä jatku samaan malliin tänä vuonna.

image

”Vuokra-asuntomarkkinoilla oli tammikuussa vuodenaikaan nähden normaali tilanne, mutta helmikuussa vuokra-asuntomarkkinat hiljenivät selvästi – syitä voi olla useita, mutta havainto on selvä”, Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola sanoo.

Metsolan mukaan näyttää siltä, että tänä keväänä ovat vuokralaisen markkinat.

”Tarjontaa on sekä keskikokoisille että suurille vuokra-asunnoille enemmän kuin kysyntää. Siksi niiden vuokrat uusissa vuokrasopimuksissa polkevat joko paikallaan tai laskevat. Pienten asuntojen vuokrat saattavat uusissakin vuokrasuhteissa edelleen maltillisesti nousta, tai sitten ne pysyvät ennallaan. Yksiöissä vuokrien lasku ei kovan kysynnän ja vähäisen tarjonnan takia vaikuta nytkään todennäköiseltä.”

Helsingissä ja Vantaalla kovaa nousua

Vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrat kohosivat viime vuonna koko maassa keskimäärin 3,8 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kohosivat 4,4 prosenttia ja muualla maassa 3,3 prosenttia.

ARA-asuntojen vuokrat nousivat vuonna 2013 koko maassa keskimäärin 3,8 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla ARA-asuntojen vuokrat kohosivat 3,6 prosenttia ja muualla maassa 3,8 prosenttia.

Helsingissä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 4,8 prosenttia vuonna 2013. Vantaalla vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat 5,1 prosenttia ja Espoo-Kauniaisissa 1,7 prosenttia. Niin sanotuissa kehyskunnissa vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat kipusivat 4,6 prosenttia vuonna 2013.

Muista isoista kaupungeista kovinta nousuvauhtia vuokrat pitivät Jyväskylässä. Siellä vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat viime vuonna 4,5 prosenttia. Tampereella vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat viime vuonna 4,1 prosenttia, Lahdessa 4,0 prosenttia, Kuopiossa 3,9 prosenttia, Turussa 2,9 prosenttia ja Oulussa 1,4 prosenttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Asuntojen vuokrat nousivat vuonna 2013 – ”keväällä vuokralaisen markkinat””

  1. Höpöhöpö ’ei jatku’.
    SATO korotti vuonna 2013 keskimäärin 7 %
    Vuokraasunto on se viimeinen asunto kun talous heikkenee tao asunto menee yksilöllä alta. Tuotto on taattu jos sijainnit on kohdallaan.

    1. Ei kaikkien alalla toimijoiden vuokrat nousseet kuin nimeksi v.2013. Ehkä vuokralaistenkin kannattaisi hieman katsoa mistä vuokra-asuntonsa ottavat. SATO ja VVO eivät ole läheskään halvimpia.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat