Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuslehden keskustelupalsta ei ole vielä lopullisessa muodossaan nettisivujen uudistusprosessien keskeneräisyyden johdosta. Juttuja voi kuitenkin jo vapaasti kommentoida nimellä tai nimimerkillä. Sähköpostiosoitetta ei tarvitse laittaa viestikenttään, vaikka siinä sitä vielä kysytäänkin. Keskustelijan nimi tai tausta ei siis paljastu, jos keskustelija ei sitä halua.

Toivomme kirjoittajilta luonnollisesti nimen käyttöä, koska se nostaa kirjoitusten arvoa. Asiantuntijat haluavat yleensä keskustella asiantuntijoiden kanssa omalla nimellään.

Jos kuitenkin valitset nimimerkin, niin valitse sellainen, joka ei ole jo vakiintuneessa käytössä ja pysy jatkossa tässä nimimerkissä. Parhaassa tapauksessa nimimerkistäsi muodostuu asiantuntijabrändi, jota seurataan. Satunnaisen nimimerkin kirjoitukset sen sijaan jäävät helposti satunnaisiksi heitoiksi, joita voi olla vaikea erottaa tarkoituksellisesta ”trollauksesta” eli provosoinnista.

Edellytämme kirjoittajien noudattavan nettietikettiä eli normaaleja kohteliaan keskustelun sääntöjä. Kärjekäskin kirjoittelu on sallittua, kun siinä pysytään asiassa eikä ainakaan nimimerkin suojassa hyökätä nimeltä mainittuja henkilöitä tai omalla nimellä kirjoittavia vastaan. Tällaiset kirjoitukset poistamme, samoin kuin yritysten mainosviestit ja muut epäasiallisuudet ja loukkaavat viestit.

Hyvän kuvan Rakennuslehden keskusteluista voi saada esimerkiksi seuraamalla professori Matti Ollilan blogin ”Ilmastoitu painajainen” herättämää väittelyä koneellisen ilmanvaihdon merkityksestä koulujen sisäilman huonontajana/parantajana.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Juttuja voi kommentoida nimellä tai nimimerkillä”

  1. Kokeilin vain toimiiko tämä pelkällä nimimerkillä ilman, että täyttää sähköpostitietoa. Jos meni läpi, niin toimii.

  2. Useimmat kirjoittajista työskentelevät rakennussektorilla ja mielipiteitä ei pidettäisi riippumattomina jos henkilön nimi paljastaisi työnantajan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat