Kokeile kuukausi maksutta

”Jos nauttii yhden Purus-vodkan liikaa ja väsähtää suihkuun, mikä tuntuu olevan suomalaisille kohtalaisen tuttu tapahtuma, niin pitkulainen lattiakaivo ei ainakaan ensimmäisenä jää peffan alle ja aiheuta vesivahinkoa.”

Näin ”oivaltavasti” kuvaa meidän suomalaisten kansallisia ominaisuuksia tiedotteessaan tanskalainen Purus-konserni, joka kertoo olevansa yksi Skandinavian johtavista keittiön ja kylpyhuoneen saniteettituotteiden valmistajista. Vodkaa se ei kuitenkaan valmista.

Noilla myyntiargumenteilla saa ainakin suomalaiset perheenemännät ”lämpenemään”, mutta tuskin ryntäämään Puruksen tuotteiden perään.

Yrityksen tuotteita on esillä Jyväskylän Asuntomessuilla, mutta toivottavasti siellä ei ole myyntiesittelijänä tanskalaista roligaania, koska hehän tyypillisesti juovat liikaa Carlsbergia ja Tuborgia varsinkin jalkapallon MM-kisojen aikana ja töhrivät vielä naamansa maansa lipun väreillä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Tanskalaiset leimasivat suomalaiset suihkuun sammujiksi”

  1. Tanskalaisia voi sanoa suorastaan kohteliaiksi suomalaisten arvioijiksi. Kaleva kirjoitti vuonna 2008 pääkirjoituksessaan, että suomalaisten ryyppäämisen seuraukset ovat paljon vakavampia kuin pelkkä saunaan tai suihkuun sammuminen. Sitä ennen puukotetaan vaimo ja piestään kakarat.

    ”Päissään surmaaminen on suomalaisten kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre”, totesi Kaleva.

  2. Jossain opiskelija-asuntojen kylpyhuoneissa kuulemma on kaksi lattiakaivoa :=)

  3. Asiaa tanskalaiset puhuvat, ikävä kyllä. Ainakin Pohjolan kiinteistövakuutuksen ehtoihin tuli hiljan lauseke, ettei vesivahinkoja korvata, jos vahinko aiheutuu suihkuun sammumisesta. Tai taisivat käyttää korrektimpaa ilmausta, jos suihkuun nukahtaa…

  4. 1996 EM-potkupallokisoissa juutti, britti ja suomipoika kaikki maalattiin naamat tanskan lipuiksi ja mentiin Sheffieldiin. Ei tuo naaman maalaaminen niin pahaa ja kallista ole kuin vesivahinko. Matsi oli Kroatia-Tanska, tulos3-0

  5. kaikissa SOK-hotelllien kylpyhuoneissa on ollut tuplakaivot jo vuosi tuosta sammumissyystä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat