Rakentajien työttömyys kasvanut prosenttiyksiköllä vuosittain

Rakentajien työttömyys on noussut tasaisesti jo neljä vuotta peräkkäin. Elokuussa 2014 Rakennusalan työttömyyskassan jäsenten työttömyysprosentti oli 13,0. Lukema oli 11,8 prosenttia elokuussa 2013, 10,9 prosenttia elokuussa 2012 ja 9,8 prosenttia elokuussa 2011. Kasvua on siis ollut noin prosenttiyksikön verran joka vuosi.

Rakentajien työttömyys on noussut tasaisesti jo neljä vuotta peräkkäin. Elokuussa 2014 Rakennusalan työttömyyskassan jäsenten työttömyysprosentti oli 13,0. Lukema oli 11,8 prosenttia elokuussa 2013, 10,9 prosenttia elokuussa 2012 ja 9,8 prosenttia elokuussa 2011. Kasvua on siis ollut noin prosenttiyksikön verran joka vuosi.

”Tämä on kyllä selvä osoitus siitä, että rakentamisvauhti on hiipunut Suomessa jo vuosia”, Rakennusalan työttömyyskassan puheenjohtaja Matti Harjuniemi sanoo.

Kuluvan vuoden elokuussa ansiosidonnaista päivärahaa sai 7 551 Rakennusalan työttömyyskassan jäsentä.

Elokuussa 2014 rakennusalan työttömyys lisääntyi selvästi viime vuoteen verrattuna kaikkialla muualla paitsi Lapissa. Tämän selittää Rovaniemen poikkeuksellisen vilkas rakentamisvauhti. Alan työttömyys oli elokuussa pahinta Kainuussa, jossa 25,2 prosenttia rakentajista oli vailla työtä. Tämä on 4,4 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten. Alin työttömyys on edelleen Uudellamaalla, missä rakentajista 9,2 prosenttia on työttömänä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentajien työttömyys kasvanut prosenttiyksiköllä vuosittain”

Vastaa