Kokeile kuukausi maksutta

Uudenmaan työturvallisuus­kilpailussa 2014 palkittiin yli 20 yritystä

Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailussa palkittiin yli 20 uusmaalaista rakennusalan yritystä.

Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailussa palkittiin yli 20 uusmaalaista rakennusalan yritystä.

Isojen talonrakennusyritysten sarjan voitti NCC Rakennus, toiseksi sijoittui Rakennusosakeyhtiö Hartela ja kolmanneksi YIT Rakennus. Pienten yritysten sarjan voitti Rakennuspetäjä, toiseksi tuli T2H Rakennus ja kolmanneksi Pohjola Rakennus Uusimaa. Infra-alan yritysten sarjan voitti YIT Rakennus Infrapalvelut, toiseksi sijoittui SRV Infra ja kolmanneksi VR Track.

Talonrakennuskohteiden rakennuttajista kunniakirjalla palkittiin Aalto-Yliopistokiinteistöt, joka toimi Aalto-yliopiston peruskorjauksen vaiheen 4, U-osaston rakennuttajana. Samassa kohteessa turvallisuuskoordinaattorina toiminut ISS Proko palkittiin myös kunniakirjalla.

Infrakohteiden rakennuttajana palkittiin Helsingin Seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, joka toimi Länsi-Espoon runkovesijohtotyömaan Ravitien osuuden rakennuttajana. Kunniakirjat myönnettiin hyvästä yhteistyöstä työturvallisuusasioissa rakennuttajan ja päätoteuttajan välillä.

Arviointikohteina vuoden 2014 kilpailussa olivat työmaiden turvallisuuden taso TR- ja MVR- mittareilla mitattuna ja yrityksessä sattuneiden työtapaturmien kokonaismäärä sekä työergonomia. Turvallisuustason mittaukset ja tarvittavat selvitykset tekivät aluehallintoviraston työsuojeluvastuualueen tarkastajat.

Remonttikohde turvallisin työmaa

Isojen talonrakennusyritysten kolme parasta palkittua työmaata olivat kaikki NCC Rakennuksen toteuttamia kohteita. Näistä paras oli Aalto-yliopiston peruskorjauksen vaihe 4, U-osasto, toiseksi ylsi As Oy Kirkkonummen Kaaripiha ja kolmanneksi As Oy Helsingin Juusteni.

Pienten talonrakennusyritysten sarjan voitti Rakennuttajatoimisto HTJ:n Schenker Eastin kohde  Viinikkalan Maaliikennekeskus, toiseksi sijoittui Rakennustoimisto Nousiaisen Fazer Makeisten  Suklaan vastaanottokeskus ja kolmanneksi T2H Rakennuksen As Oy Vantaan Harald.

Infra-alan työmaista ensimmäiselle sijalle sijoittui kaksi työmaata. Nämä olivat Graniittikeskus Kallion toteuttama Piispanpihan perusparannus ja Hentebynkadun rakentaminen sekä YIT Rakennuksen Infrapalveluiden Hyvinkään urheilukentän perusparannus.

Toiseksi sijoittui  YIT Rakennuksen Infrapalveluiden Koirasaarentien länsiosan, Hopealaakson alueen ja Borgströmin mäen rakentaminen. Kolmanneksi ylsi E.M. Pekkisen Länsi-Espoon runkovesijohdon Ravitien urakointi.

Talonrakennusyritysten sarjassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston luovuttaman kiertopalkinnon sai Rakennusosakeyhtiö Hartela. Infra-alan yritysten sarjassa kiertopalkinnon vastaanotti YIT Rakennus Infrapalvelut. Kiertopalkinnon saa yritys, jonka työmailla mitatut turvallisuuden tasoa ilmaisevat TR- tai MVR-indeksien tulokset ovat keskimääräisesti korkeimmat.

Kilpailussa kunniamaininnan työturvallisuusasioidensa moitteettomasta hoidosta saivat neljä talonrakennusalan ja yksi infra-alan aliurakoitsija. Talopuolella kunniamaininnat myönnettiin AL-Katoille, Laurin Putkityölle, Novartille ja VIP-Sähkölle. Aliurakoitsijoita ei asetettu paremmuusjärjestykseen. Infra-alan aliurakoitsijoista kunniamaininnan sai Rakentajat Piippo & Pakarinen.

Työturvallisuuskilpailun järjestivät Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri, Infra ry, Rakennusliitto, Ammattiliitto PRO, Etelä-Suomen aluehallintovirasto/työsuojelun vastuualue, Työturvallisuuskeskus ja RAKLI ry.

Työmaatarkastuksia ja -mittauksia tekivät Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojeluvastuualueen tarkastajat. Rakennustyömaan työturvallisuuden tason mittaus TR-mittarilla tapahtui kiertämällä työmaalla ja merkitsemällä oikein tai väärin havainnot. Havaintokohteita saattoi olla yli sata yhdellä työmaakierroksella. TR-taso on suhteellinen luku, jossa oikein-havaintoja verrataan kaikkiin havaintoihin (oikein + väärin -havainnot).

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uudenmaan työturvallisuus­kilpailussa 2014 palkittiin yli 20 yritystä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat