Kokeile kuukausi maksutta

Betoniteollisuudelta 350 turvallisuusvinkkiä

Betoniteollisuus on julkaissut verkkosivuillaan yli 350 hyvää keinoa työturvallisuuden parantamiseksi. Useamman vuoden aikana kerätyt keinot ovat  vapaasti hyödynnettävissä muussakin teollisuudessa.

Valmis keinovalikoima vahvistaa yritysten valmiuksia työturvallisuuden parantamiseen. Turvallisuuskäytännöt ovat osin vain betoniteollisuuden tuotantoympäristöihin sovellettavia, mutta suurelta osin esitetyt ratkaisut ovat myös muun rakennustuoteteollisuuden yritysten hyödynnettävissä.

Suuri osa hyvistä turvallisuuskäytännöistä on yksinkertaisia, mutta toimivia keinoja poistaa erilaisia vaaranpaikkoja. Näihin kuuluu muun muassa ihmisten kulkureittien ohjaaminen niin, että vaikkapa ovesta ei pääse säntäämään suoraan ulkona kulkevan ajoneuvoliikenteen keskelle.

”Alalla on silti vielä paljon työtä tehtävänä päästäksemme kokonaan eroon tapaturmista. Hyviä käytäntöjä on jaettava mahdollisimman tehokkaasti. Siksi keräsimme tehtaissa syntyneet parhaat turvallisuuskäytännöt yhdeksi paketiksi ja julkaisemme ne vapaasti kaikkien hyödynnettäväksi”, toteaa Betoniteollisuus ry:n toimitusjohtaja Jussi Mattila.

Viimeisin kuolemaan johtanut tapaturma tapahtui Parman tehtaalla Uuraisissa.

Osana työturvallisuustyötä Betoniteollisuus ry on järjestänyt jäsenyritystensä tuotantolaitosten välisen työturvallisuuskilpailun vuosittain vuodesta 2009 saakka. Kilpailuun osallistuneissa tehtaissa on vuosien varrella otettu runsaasti käyttöön erilaisia työympäristön turvallisuutta parantavia toimia. Betoniteollisuus on haastanut myös muun rakennusalan teollisuuden kilpailemaan työturvallisuudessa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Betoniteollisuudelta 350 turvallisuusvinkkiä”

  1. Hatun nosto betoniteollisuudelle .

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat