Kokeile kuukausi maksutta

Citycon myy Samkin uuden kampuskiinteistön

Citycon myy Poriin rakenteilla olevan Satakunnan ammattikorkeakoulun Samkin kampuskiinteistön ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle.

Citycon myy Poriin rakenteilla olevan Satakunnan ammattikorkeakoulun Samkin kampuskiinteistön ruotsalaiselle kiinteistösijoitusyhtiölle.
Kuuntele juttu

Hemsön kanssa tehdyn sopimuksen mukaan kiinteistön omistus siirtyy uudelle omistajalle vasta sen jälkeen, kun rakennustyöt ovat valmistuneet ja tilat luovutettu Samkin käyttöön arviolta toukokuussa 2017. Citycon vastaa kokonaisuudessaan hankkeen rakennuttamisesta.

Kiinteistön kauppahinta on noin 57 miljoonaa euroa. Kauppahinta ylittää kohteen Ifrs:n mukaisen käyvän arvon rakennuskustannuksineen yli kymmenellä prosentilla. Joulukuussa 2014 Citycon ilmoitti hankkeen kokonaisinvestoinnin arvoksi on noin 40 miljoonaa euroa.

Uusi ammattikorkeakoulukampus sijaitsee Porin keskustassa, rautatieaseman vieressä. Tontilta on purettu vanha toimisto- ja liikerakennus. Sen paikalle rakennetaan uudisrakennukset, joihin sijoittuu Samkin opetustiloja. Citycon voitti Porin kaupungin järjestämän kampushankkeen kilpailutuksen alkuvuodesta 2014, ja hankkeen rakentaminen käynnistyi alkuvuodesta 2015.

Hemsö on ruotsalainen julkishallinnon toimijoiden tiloihin erikoistunut kiinteistösijoittaja. Se omistaa vanhusten asuntoja, oppilaitoksia ja hoiva- ja virastorakennuksia Ruotsissa, Saksassa ja Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Citycon myy Samkin uuden kampuskiinteistön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat