Kokeile kuukausi maksutta

Tampereen rantatunnelin tunnelilouhinnat ovat valmistuneet

Tampereen rantatunnelin reilut puolitoista vuotta kestäneet tunnelilouhinnat on saatu päätökseen.

Tampereen rantatunnelin suu Naistenlahdessa.

Kiveä on louhittu yhteensä 650 000 kiintokuutiota, mikä kuorma-autoletkan pituudeksi muutettuna ulottuisi Tampereelta Kemiin.

Louhinnan vaikeimmat paikat ovat olleet suuaukkojen ja radan alitusten kohdalla. Louhinnan päättyminen vähentää myös merkittävästi rakennustöistä aiheutunutta melua.

Avolouhinnat jatkuvat kuitenkin vielä Naistenlahdessa, samoin maanrakennus- ja betonityöt tunnelin molemmissa päissä Santalahden ja Naistenlahden eritasoliittymissä.

Tunnelilouhintojen päättyminen helpottaa tien, verhousrakenteen ja teknisten tilojen rakentamista. Myös teknisten järjestelmien asentaminen pääsee nyt toden teolla vauhtiin.

Louhinnan valmistumista juhlitaan perinteiseen tapaan tunnelin pohjatervajaisissa. Pohjantervajaiset ovat vanha perinne, jonka taustalla on satojen vuosien takaiset, ei kovin menestyksekkäät yritykset tiivistää alkukantaisia kaivoksia tervalla. Tapa jäi elämään ja edelleen suomalaisten rakentamissa kaivoksissa ja tunneleissa tervataan hankkeen lopuksi pohja. Seremonia vastaa talonrakentamisen harjannostajaisia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Tampereen rantatunnelin tunnelilouhinnat ovat valmistuneet”

  1. Joo-o, ja kukaan ei ole hetkeäkään välittänyt kysyä, millaista on asukkailla elää suuakon vieressä ja räjäytysten keskellä puolitoista vuotta! Se on yhtä helvettiä!! Kuka muuten maksoi ne jumalattomat kekkerit (”pohjantervajaiset”), joissa lehtikuvassa demariämmät keekoili keskellä? Me Tamperelaiset veronmaksajat tietenkin, vai mitä? Tätä hukkaputkea turhempaa hommaa saa kyllä hetken hakea…

    1. ? Selvinpäin kirjoitettua tekstiä olisi helpompi lukea!

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat