Kaleva: Oulun matkakeskus viivästyy

Oulun matkakeskuksen rakentaminen viivästyy ensi vuosikymmenelle. Asiasta kertoi ensimmäisen Kaleva.

Oulun matkakeskuksen rakentaminen viivästyy ensi vuosikymmenelle. Asiasta kertoi ensimmäisen Kaleva.

Uuden rautatieaseman eli  matkakeskuksen rakentaminen voi alkaa aikaisintaan 2021.

Alkuperäinen sopimus on joulukuulta 2007, jolloin Oulun kaupunki ja VR-Yhtymä tekivät maankäyttösopimuksen matkakeskuksesta. Tammikuussa 2011 VR-Yhtymä kuitenkin myi rautatieaseman ympäristön Lemminkäinen Talolle perustettujen yhtiöiden lukuun.

Uuden sopimuksen mukaan matkakeskuksen alueelle rakennetaan kolmessa eri vaiheessa. Ensimmäiseksi rakennetaan aseman seudun eteläisimmälle tontille 12-kerroksinen asuintalo. Toisena alueelle nousee toinen 12-kerroksinen asuintalo ja kolmantena vielä yksi 12-kerroksinen asuintalo ja uusi matkakeskus.

Aikaa ensimmäisen vaiheen osalta on kolme vuotta siitä, kun uusi kaava valmistuu. Toisen vaiheen aikaraja on viisi vuotta ja kolmannen kuusi vuotta. Uusi sopimus on edennyt yhdyskyntalautakunnasta kaupunginhallitukseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaleva: Oulun matkakeskus viivästyy”

Jätä kommentti