Kokeile kuukausi maksutta

Lunastusuhka sai NCC:hen vauhtia Kauniaisissa

Lunastusuhka toi lopulta vauhtia NCC:n vetkutteluun Kauniaisten keskustan kehittämishankkeessa.

Lunastusuhka toi lopulta vauhtia NCC:n vetkutteluun Kauniaisten keskustan kehittämishankkeessa.

Kauniaisten ydinkeskustan viimeinen rakentamatta oleva tontti saataneen lopulta valmiiksi viimeistään noin kolmen vuoden kuluttua. Kauniaisten kaupunki, NCC Rakennus ja VVT Kiinteistösijoitus ovat päässeet neuvottelutulokseen vuodesta 2006 lähtien vireillä olevan kehittämissuunnitelman toteuttamisesta.

Tontin keskeneräisyys on estänyt Kauniaisten kaupungin viimeistelytyöt Kauniaisten torin osalta. Tontti sijaitsee aivan kaupungin ydinalueella.

Yhdyskuntalauta ja kaupunginhallitus päättävät tämän viikon aikana hankkeesta laadittujen esisopimusten hyväksymisestä. Jos hankkeen edellyttämä poikkeamispäätös myönnetään, alueen suunnittelu etenee välittömästi. NCC:n mukaan rakentaminen on mahdollista aloittaa keväällä 2016, jos asuntojen kysyntä Kauniaisissa jatkuu vahvana ja lupaprosessit sekä toteutussuunnittelut etenevät.

Tarkoituksena on jakaa tontin rakennusoikeus kahteen osaan niin, että NCC:lle jää rakennusoikeutta noin 3 500 ja Kauniaisten kaupungille noin 2 100 kerrosneliömetriä liike- ja toimistorakennusoikeutta. NCC aikoo hakea tontille poikkeamista voimassa olevan asemakaavan määräyksistä niin, että osa liikerakennusoikeudesta voidaan muuttaa asuinrakennusoikeukseksi.

NCC:n kanssa alueesta laaditussa maankäyttösopimuksessa vuonna 2006 tontin rakennusoikeuden arvoksi on määritelty noin kaksi miljoonaa euroa. Siinä on huomioitu myös hintaa alentavat tekijät eli esimerkiksi tontin vaikeat perustusolot, pohjaveden aiheuttamat tekniset vaatimukset ja purkamiskustannukset.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Lunastusuhka sai NCC:hen vauhtia Kauniaisissa”

  1. Olen huomenna Granin yhdyskuntalautakunnassa päättämässä asiasta. On hienoa, että keskustakorttelin loppuunrakentaminen vihdoin nytkähtää eteenpäin.
    Määräalan kaupan esisopimus Grani-NCC sekä kehityshankesopimus Grani-VVT muodostavat erittäin monimutkaisen paketin. Paketti sisältää lukuisia ehtoja, joiden täyttymättä jääminen kaataa koko paketin.
    Kun paketti edellyttää suuria muutoksia asemakaavaan, niin joku varmaankin asiasta valittaa, mikä kaataa ainakin aikataulun.
    Lisää infoa Kauniaisten asioista löytyy http://www.prograni.fi, jossa myös ajankohtainen info kunta- ja sote-uudistuksista.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat