Kokeile kuukausi maksutta

Arttuasuntojen Nurmi kaipaa hoiva-asumiseen lisää vaihtoehtoja

”Hoiva- ja palveluasumiseen on saatava uusia ratkaisuja, jotka lisäävät asukkaiden omaa valinnan mahdollisuutta. Myös palveluja pitää kehittää, sillä asuminen ja palvelut nivoutuvat entistä tiukemmin yhteen”, sanoo toimitusjohtaja Tino Nurmi Arttuasunnot Oy:stä.

”Hoiva- ja palveluasumiseen on saatava uusia ratkaisuja, jotka lisäävät asukkaiden omaa valinnan mahdollisuutta. Myös palveluja pitää kehittää, sillä asuminen ja palvelut nivoutuvat entistä tiukemmin yhteen”, sanoo toimitusjohtaja Tino Nurmi Arttuasunnot Oy:stä.

Asumisen tarpeet eriytyvät myös hoiva-asumisessa.

”Erityisryhmien avun ja tuen tarpeet vaihtelevat. Näin ollen tarvitaan myös muuntuvia asuntoja ja yksilöllisiä palveluja. Voimme kehittää kaikkien väestöryhmien asumista vain tarjoamalla vaihtoehtoja monipuolisesti. Esimerkiksi yhteisöllisyys on entistä tärkeämpää. On myös mietittävä hoiva- ja palveluasumisen erilaisia rahoitusmalleja”, Nurmi sanoo.

”Hoiva- ja palveluasumisessa tarvitaan nyt asennemuutos, joka nostaa asukkaan tarpeet ja toiveet kaikkein tärkeimmiksi”, hän jatkaa.

Nurmi korostaa asiakaslähtöisyyttä, joka on erityisryhmien kohdalla päässyt unohtumaan liian usein.

”Asumisen järjestelyissä on otettava ensisijaisesti huomioon asukkaan toiveet ja kunnioitettava hänen itsemääräämisoikeuttaan. Palveluntuottajien tulee toimia aina asiakkaiden parhaaksi”, hän toteaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arttuasuntojen Nurmi kaipaa hoiva-asumiseen lisää vaihtoehtoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat