Kokeile kuukausi maksutta

Omistusasuminen jatkoi kallistumistaan

Omassa asunnossa asuminen kallistui edelleen viime vuoden lopulla.

Omistusasumisen hintaindeksit 2010=100

Tilastokeskuksen mukaan omistusasujien asumiskustannukset nousivat 0,8 prosenttia viime vuoden loka-joulukuun aikana vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Alkusyksyyn verrattuna nousua kertyi 0,3 prosenttia.

Ennakkotietojen mukaan asuntojen hinta nousi vastaavana ajanjaksona 0,7 prosenttia.

Asumiskustannukset koostuvat kotitalouksien ostamien uusien asuntojen hintojen lisäksi omistusasumisen muista kustannuksista, kuten asuntojen peruskorjauksista.

Omistusasujien asumiskustannukset ovat nousseet viime vuosina kuluttajahintoja nopeammin.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Omistusasuminen jatkoi kallistumistaan”

  1. Mikähän on kiinteistöveron osuus?

    Puolueet ja näitä lähellä olevat järjestöt muodostavat järjestäytyneen rikollisverkoston, joka imee rahat sekä omistusasujilta, että yrittäjiltä.

    Maukkaana mansikkana alati nouseva kiinteistövero, jolla saadaan vähitellen pakkolunastettua sekä mummojen mökit että yrittäjien kiinteistöt. Niistä kun joutuu maksamaan makoisasti oli tuloja tai ei.

    Investointeja ohjataan ”kasvukeskuksiin”. Nehän kasvavat, niin kauan kun niihin investoidaan, oli kannattavaa tai ei, pisararata esimerkkinä. Vanhoja asuntoja alkaa olla kasvukeskusten ulkopuolella tyhjillään, mutta niitä onkin kaavailtu turvapaikanhakijoille, joita tarvitaan paljon lisää, jotta asuntojen hinnat eivät vain ala laskemaan ja hyvältä bisnekseltä putoa pohja pois.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat