Ison Omenan laajennus sai platina-Leedin

Kauppakeskus Ison Omenan laajennushankkeelle on myönnetty Leed Platina -tason ympäristösertifikaatti. Laajennus valmistuu elokuussa.

Kauppakeskus Ison Omenan laajennushankkeelle on myönnetty Leed Platina -tason ympäristösertifikaatti. Laajennus valmistuu elokuussa.

Ison Omenan sijainti keskellä tiivistä kaupunkirakennetta Espoon Matinkylässä on erinomainen. Julkisen liikenteen yhteydet ovat monipuoliset; kauppakeskuksen alle sijoittuvat metroasema ja liityntäliikenteen bussiterminaali.

Energiatehokkuuteen vaikuttavat esimerkiksi Led-valaistus ja kiinteistötekniikan tarpeenmukaiset ohjaukset. Tämän lisäksi Isoon Omenaan on valittu tehokkaat vesikalusteet ja vähäpäästöisiä pintamateriaaleja.

Rakennusmateriaalien valinnassa suosittiin lähellä valmistettuja tuotteita ja rakennusjätteiden kierrätysaste oli noin 90 prosenttia. Isoon Omenaan tulee myös yksi Suomen suurimmista viherkatoista, joka on laajuudeltaan noin 700 neliötä.

”Otimme huomioon Leed-platinatason vaatimukset jo hankkeen suunnittelun varhaisessa vaiheessa. Ympäristötehokkuus on tärkeä lähtökohta kaikissa Cityconin kiinteistökehityshankkeissa”, Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo sanoo.

Iso Omena on yksi ensimmäisistä Leed-platinatason sertifikaatin saaneista kauppakeskuksista Euroopassa. Suomessa rakentamisaikaisen platinatason sertifikaatin on saavuttanut aiemmin kaksi muuta kauppakeskusta. Muista Pohjoismaissa niitä löytyy kaksi, joista toinen on Cityconin omistama Liljeholmstorget Galleria Tukholmassa. Muualla Euroopassa ei Leed-platinatasolle sertifioituja kauppakeskuksia vielä ole.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Ison Omenan laajennus sai platina-Leedin”

  1. Suomen ensimmäinen LEEDattu kohde oli Hämeenlinnan asuntomessuille rakentamani omakotitalo os Honkarinne 10. Sekin saavutti platina-tason. Ainoa maksimipistemääräärästä puuttuva tekijä oli se, että rakennuksessa ei ollut uudelleen käytettyjä materiaaleja.

Vastaa