Suomalaiskiinteistöt käyvät kaupaksi ennätystahtia

Kiinteistökonsulttiyhtiö Newsec ennustaa, että tänä vuonna rikotaan vuodelta 2007 oleva ennätys suurten kiinteistökauppojen määrässä ja kauppavolyymi lähenee seitsemän miljardin euron rajaa.

Kiinteistökonsulttiyhtiö Newsec ennustaa, että tänä vuonna rikotaan vuodelta 2007 oleva ennätys suurten kiinteistökauppojen määrässä ja kauppavolyymi lähenee seitsemän miljardin euron rajaa.

Erityisesti vuokratalojen kauppa käy kuumana. Yh­tiön arvion mukaan kaupoista noin 40 prosenttia tehdään vuokra-asuntotaloista, kun viime vuonna vuokratalojen suhteellinen osuus kaupoista oli 20 prosenttia.

Edellisenä kauppaennätysvuonna 2007 vuokratalot muodostivat vain noin kaksi prosenttia 6,3 miljardin euron kokonaismäärästä.

Newsecin arvion mukaan kansainvälisten sijoittajien osuus tänä vuonna tehdyistä kaupoista on noin viidennes ja lainoitusaste 50–65 prosenttia. Toimitiloista tehtävät kaupat eivät ole suurten kauppojen likviditeetin li­säyksessä pääosissa eikä niiden hinnoittelussa nähdä vielä ylikuumenemisen merkkejä.

Vuokratalojen hintataso isoimpien kasvukeskusten kohteissa on noussut vuo­sien 2014–2015 aikana reilusti yli 10 prosenttia eli huomattavasti omistusasuntojen hintoja enemmän. Newsecin ennuste arvioi, että kehitys on maltillisempaa jatkossa vaikka hinnat eivät ole vielä saavuttaneetkaan huippuaan.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaiskiinteistöt käyvät kaupaksi ennätystahtia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat