Kokeile kuukausi maksutta

VVO hyökkää Araa vastaan: ”missä on toimijan oikeusturva?”

VVO kritisoi verkkosivuillaan rajusti Araa asuntokauppa-asiassa, jossa VVO myi Y-Säätiölle yri 8500 Ara-vuokra-asuntoa.

VVO kritisoi verkkosivuillaan rajusti Araa asuntokauppa-asiassa, jossa VVO myi Y-Säätiölle yri 8500 Ara-vuokra-asuntoa.

Kritiikki kohdistuu muun muassa kaupan toteuttamiseen ja asukkailta kerättyihin korjausrahoihin liittyviin asioihin.

”Olemme koko ajan toimineet lain mukaisesti ja pyrkineet viranomaisen kanssa avoimeen yhteistyöhön. Valitettavasti näyttää kuitenkin siltä, että viime vuosina Aran olemassa oloon kohdistunut arvostelu, poliittinen paine ja yleishyödyllisen toimintamme lopettamiseen liittynyt mediajulkisuus ovat vaikuttaneet valvovan viranomaisen toimintaan tässä prosessissa”, VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen toteaa VVO:n verkkosivuilla.

”Näkisimme hyväksi, että Aran toiminta tutkitaan. Olemme prosessissa törmänneet muun muassa tilanteeseen, jossa valvova viranomainen on kirjallisesti ilmoittanut hävittäneensä luovutuskorvauksen kannalta keskeisiä ja ikuisesti säilytettäviä asiakirjoja vaikeuttaen asian käsittelyä. Myöhemmin nämä asiakirjat kuitenkin ovat löytyneet VVO:n vedotessa diaarinumeroon ja omaan arkistoonsa”, verkkosivuilla todetaan.

”Olemme myös joutuneet hakemaan oikaisua molempiin Aran tekemiin enimmäisluovutuskorvauspäätöksiin, jotka ovat olleet selkeästi väärin. Ensimmäisen osakaupan osalta Ara on jo tehnyt uuden korjatun päätöksen. Korjattua päätöstä emme käytä nostamaan kauppahintaa, mutta halusimme oikaisuvaatimuksellamme saada oikean päätöksen. Odotamme saavamme myös kauppamme toisen osan osalta oikean ja lain mukaisen päätöksen lähiaikoina. Tilanne näyttää valitettavasti siltä, että toimija on prosessissa pyritty saamaan huonoon valoon antamalla väärää informaatiota.”

”Mielestämme on kohtuutonta, että toimijan on oikeudenmukaista kohtelua saadakseen oltava valmis käyttämään resursseja viranomaisen selkeästi virheellisten päätöksien muutoksenhakuun ja sen lisäksi oltava valmis myös hallinto-oikeusprosessiin. Toisaalta olemme koko prosessin ajan toimineet lain mukaisesti, edellyttäneet sitä myös valvovalta viranomaiselta ja tulemme tarvittaessa viemään asiakokonaisuuden käsittelyn eteenpäin tarvittavin keinoin”, VVO:n sivuilla todetaan.

Lue VVO:n kuvaus kauppaprosessista ja Araa koskeva kritiikki tästä.

Aran ylijohtaja Hannu Rossilahti ei halua kommentoida VVO:n kannanottoa vielä tässä vaiheessa. Hänen mukaansa Ara palaa asiaan ensi viikon alussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “VVO hyökkää Araa vastaan: ”missä on toimijan oikeusturva?””

  1. Selvittämään kuinka paljon vuoden käytti remonttiin rahaa viimeisen viiden vuoden aikana ja sitä ennen.siitä selvinnee onko korjausrahojen pimittäminen todellista.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat