Skanska ryhtyy rakentamaan Helsinkiin 164 000 euron kaksioita

Skanska aloittaa ensimmäisen BoKlok-kohteen rakentamisen Helsinkiin. Edullisimmillaan kaksion voi saada 164 000 eurolla.

Havainnekuva Siltamäkeen nousevasta BoKlok-kohteesta. Ruotsissa ensimmäiset kohteet rakennettiin 1996, Suomessa 2013 Vantaan Kivistöön.

BoKlok edustaa pienimittaista ja kohtuuhintaista kaupunkirakentamista ja konseptin ovat kehittäneet Skanska ja sisustusjätti Ikea. Esimerkiksi asuntojen keittiökalusteet ja kiinteät  kalusteet toimittaa Ikea.

”BoKlokin ydinajatus on yhdistää kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. 44,5 m² kaksion Helsingin Peikonpuistosta saa edullisimmillaan velattomaan hintaan 164 000 euroa”, BoKlokin Suomen maajohtaja Susanna Sucksdorff kertoo.

Asunnoissa ei ole huoneistokohtaisia saunoja, sillä pihapiiriin rakennetaan taloyhtiön yhteinen pihasauna. Lisäksi pihalle tehdään mahdollisuus pihaviljelyyn.

Asunto-osakeyhtiö Peikonpuistoon rakennetaan neljä kaksikerroksista pienkerrostaloa, johon tulee yhteensä 26 asuntoa. Asunnoista kaksioita on 10, kolmioita 10 ja 6 neljän huoneen kotia.

Kaikissa asunnoissa on samat vakioratkaisut, jotka omalta osaltaan tekevät mahdolliseksi erittäin kilpailukykyisen hintatason. Aiemmat Skanskan esimerkiksi Vantaalle rakentamat kohteet ovat nousseet pääkaupunkiseudun kenties halutuimpien omistusasuntojen joukkoon. Vantaan Kivistöön 2013 valmistuneita ensimmäisiä BoKlok-asuntoja tavoitteli lähes 500 halukasta ostajaa.

Siltamäessä maanrakennustyöt ovat jo alkaneet. Siltamäki sijaitsee Suutarilassa Koillis-Helsingissä, Keravanjoen rannalla, Vantaan rajalla.

Tätä artikkelia on kommentoitu 14 kertaa

14 vastausta artikkeliin “Skanska ryhtyy rakentamaan Helsinkiin 164 000 euron kaksioita”

 1. Järjettömät hinnat, tuossakin on ilmaa vähintään 60%. Asutokuplahinnoittelua parhaimmillaan.

 2. Käsittämätöntä, että näitä mainostetaan ”edullisina”. Vuokratontilla vielä!

 3. Suomen lama vain pitkittyy tälläisten ilmoitusten johdosta, harmittaa että lama eikun jatkuu ja pahenee.

  Tällaisella kuplahinnoittelulla ei Suomeen saada ikinä investointeja. Saksa saa työvoimaa ja investointeja, yksi syy edulliset asunnot ja kiinteistöt Saksassa.

 4. Kaikkitietävän Wikipedian mukaan 2004 on boklokkeja rakennettu Espoon Vanttilaan. Kymppivuotiset ohi ja poistettu tilastoista.

 5. Asunto uudisrakennuksessa Helsingissä alle 4000 euron m2 hintaan? Nykyisessä tarjonnassa on selkeästi alasuuntainen. Tuon verran saa maksaa 1970 luvun lopun rivitaloasunnoista, joissa energiatehokkuus ja ylläpitokulut ovat aivan omaa luokkaansa. Millaistahan vastiketta noihin uumoillaan? Meneeköhän 45 m2 asunnossa yli 150 euron/kk?

 6. Kaikista suurin ongelmana on se, että ihmiset suostuvat tuon maksamaan eivätkä protestoi tuota vastaan. Toisin sanoin hyväksyvät ja valittavat uutispalstojen kommenttisivuilla eivätkä hae mitään ratkaisuja tuohon – vaan toisinpäin toimivat, ostavat noita ja antavat rahansa ulkomaille.

 7. Tämä rakennusmafia joka orjuuttaa kansaa pitäisi saada loppumaan! Yhden käden sormilla laskettavat isot rakennusliikkeet kuntien viranomaisten kanssa pyörittää suurinta puhallusta ikinä. Asuntojen hinnat on oikeasti saatava alas! Kikyt ja muut työntekijöliden polkemiskonstit on otettu käyttöön, mutta asumisesta tehdään vaan kalliimpaa.. kukaan ei tee asialle mitään. Miksi tekisikään kun omaan laariin vaan tulee hyötyä?

 8. Parempi iso rakennusliike, joka on vielä hengissä kun taloon muutetaan, kuin pienet konkursssikypsät rakentajat. Vitsit ovat vähissä kun virheitä pitäisi korjata, eikä korjaajaa enää ole olemassakaan.
  Omaan laariin tulee rahaa, jolla palkataan tekijöitä ja heille maksetaan palkat, vai onko hyvä omatunto kun tietää, että rakennusmiehet ovat jääneet ilman palkkojaan – mutta saatiinpa halpa huonosti rakennettu talo!

 9. Virkamiesarkkitehdin kommentti, joka on istunut konsernirakennusliikkeiden lounailla liikaa.

  1. Tuntuu että yhdistettynä tämä konserniliike+kunnan virkamies + arkkitehtimafia aiheuttaa kallista rakentamista. Idioottimaisia pohjia, typeriä julkisivudetaljeja. Mikä siinäkin on niin vaikeaa että suorasta sänkkäristä ei ole seuraava vaihtoehto kuin kaikki mahdollinen kallis sekä turha tingelitangeli,
   joka on vielä aivan tolkuttoman kallis ylläpitää siistinä.

   Aivan oma lukunsa sitten on kaupunkien kiima, Suurpellot, Malmin lentoasemat jne. Jos rakennuspaikalta ensimmäiseksi ajetaan suokukko pesimästä niin onko kustannustehokasta rakentamista?

   Pienistä rakennusliikkeistä, riippuu aivan omistajan moraalista mitä sieltä ampuu. Jos on ammattiylpeyttä ja halua oikeasti jatkaa niin saattaa saada laatuakin. Keskimäärin uudispuolella isojen rakennusliikkeiden tekeminen menee pelkkä aikataulu edellä, laadulle ei jätetä mahdollisuutta.
   Tekijäthän ovat jokatapauksessa keikkamiehiä työmaasta riippumatta, omat mesut ja duunarit lähinnä availee ovia sekä järjestää siivousta aliurakoitsijoille. 😉

 10. Ei ole halpaa tosiaan mutta jos uuden asunnon haluaa niin kannattaa kyllä maksaa laadusta. Vanhankin remontointi toki kannattaa, koska usein niistä saadaan käytännössä uudenveroisia mutta on usein kallista sekin. Huonoin vaihtoehto on tietysti se, että asuu esim. vanhassa ja kenties homehtuneessa kerrostalossa, jossa remppaa ei edes ole kovin helppoa tehdä tarpeeksi kattavasti. Itse olin valitettavasti kyseisessä tilanteessa vuosia.

  Kaiken kaikkiaan pidän tästä yhteistyökonseptista kyllä!

Vastaa