Kokeile kuukausi maksutta

Fira saneeraa startup-yrityksille tilan Otaniemeen

Rakennusyhtiö Fira kunnostaa Aalto-yliopiston entisen sähkötekniikan tilan startup-toimintaa ja yritysyhteistyötä varten.

Rakennusyhtiö Fira kunnostaa Aalto-yliopiston entisen sähkötekniikan tilan startup-toimintaa ja yritysyhteistyötä varten.

Aalto-yliopistokiinteistöjen omistama tila on kooltaan noin 25 000 neliömetriä. Tilasuunnitelmia kehitettiin Firan vetämissä Verstas-työpajoissa enenn rakennustöiden käynnistymistä. Verstas-työskentelyssä hankkeen eri osapuolet kokoontuivat saman pöydän ympärille ja osallistuivat tilojen suunnitteluun.

Saneerattava kohde on valmistunut 1960-luvulla. Rakennuksen kunnostus toteutetaan vaiheittain, yksi alue kerrallaan. Ensimmäiset startupit pääsevät muuttamaan Otaniemen kampusalueella sijaitseviin kunnostettuihin tiloihin syyskuussa 2017.

”Sähkötalon on suunnitellut 1960-luvun lopulla Olli Vikstedt. Rakennus on tarkoitus modernisoida vanhaa kunnioittaen ja säilyttäen. Vaikka koko talotekniikka päivitetään nykyaikaiseksi, ei kaikkia sisäpintoja kuitenkaan viimeistellä loppuun asti, vaan ne jätetään rouheiksi. Näin myös tiloissa toimivat startupit pääsevät itse muokkaamaan tiloja mieleisikseen”, kertoo Aalto-yliopistokiinteistöjen investointipäällikkö Eetu Ristaniemi.

Fira toimii hankkeessa projektinjohtourakoitsijana ja vastaa myös hankkeen suunnittelusta.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Fira saneeraa startup-yrityksille tilan Otaniemeen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat