Kokeile kuukausi maksutta

VVO lainasi uuden nimensä koiraslohelta

VVO ottaa käyttöön uuden nimen, joka tarkoittaa suurta koiraslohta.

VVO ottaa käyttöön uuden nimen, joka tarkoittaa suurta koiraslohta.

Uusi nimi Kojamo on yhtiön tiedotteen mukaan luonnonläheinen ja suomalainen sana, joka tarkoittaa suurta koiraslohta.

”Kojamo vaikuttaa vakaasti tulevaisuuden virrassa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti entistäkin paremmaksi”, yhtiön toimitusjohtaja Jani Nieminen kertoo tiedotteessa.

Nimenmuutoksen taustalla on yhtiön merkittävä uudistuminen. Konsernin emoyhtiö toimii jatkossa asuntojen nimestä erottuvalla uudella nimellä, joka otetaan käyttöön heti.

Nimenmuutoksen taustalla on yhtiössä toteutettu merkittävä uudistuminen. Yhtiö selkeyttää nimenmuutoksella toimintaansa ja vahvistaa kilpailukykyään.

Kojamon nimissä lähetetyn tiedotteen mukaan asiakkaiden ja sidosryhmien on entistä helpompi hahmottaa, miten konserni tarjoaa kaupallisia Lumo- ja ei-kaupallisia VVO-koteja. Asukkaiden arkeen muutos ei vaikuta.

Kojamo Oyj on konsernin emoyhtiö ja 4,3 miljardin euron asunto-omaisuuden arvollaan mitattuna Suomen suurin kiinteistösijoittaja. Yhtiön osuus koko vuokra-asuntomarkkinasta on noin 4,2 prosenttia. Lumo-brändin alla on yli 31 000 asuntoa. VVO-nimi jää käyttöön 3 800 asunnon ei-kaupallisessa vuokrauksessa.

Viiden vuoden aikana konserni on investoinut vapaiden markkinoiden kaupalliseen vuokra-asumiseen lähes 1,5 miljardia euroa. Rakenteille on tullut 3 872 uutta vapaa-rahoitteista asuntoa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 19 kertaa

19 vastausta artikkeliin “VVO lainasi uuden nimensä koiraslohelta”

 1. Jotain ikäänkuin suomalaista, jotain vaikka japanilaista…jotain joka ei liity mitenkään bisnekseen eikä tarkoita mitään. Alkaa enemmän kiinnostaa millaisia nimiä ensi vuosikymmenellä annetaan, nyt ei bränditaloilta muuta irtoa.

  1. Valtion rautatierakentajalle oli tarjolla hyvä ja iskevä nimi, IRONIA, mutta ei kelvannut.

 2. Kojamo – ui sinnikkäästi tulevaisuutta vastavirtaan jäämälle menneille vuosikymmenille ja laskee lopuksi maitinsa Kelan asumistukien päälle.

 3. Nimi-idea on syntynyt selvästikin (tai vähemmän selvästi) Lapin hangilla.

  Kun aiemmin VVO:n motto oli: enemmän hilloa, niin nyt se on: enemmän mätiä.

  VVO on ollut johtajilleen ja ammmattiyhdistysliikkeelle varsinainen hillotolppa sen jälkeen, kun yritys karisti alkuperäisen voittoa tuottamattomuuden eli yleishyödyllisyyden itsestään. Jatkossa haussa on uudet kutupaikat.

  1. Tosi hyvä nimi. Ei väkisin keksitty englanninkielinen. Hieman ovat kommentoijien mielipiteet katkeria ja lapsellisia. Hyvin hoidettu yhtiö. Lukekaapa viime vuoden toimintakertomus. Luvut ja tekstiosuudet viimeisen päälle. Toimialalla aivan omassa luokassaan. Ei ole Kojamon vika jos Suomessa vuokrataso on korkea. Ei 4% markkinaosuudella vielä vuokria voi ohjata. Kyllä vika on aivan jossain muualla.

   1. Tämä on rakennus- eikä kiinteistölehti vain rakennusliikkeiden tulosta arvostetaan ei asiakkaiden.

   2. Ei ole kenenkään toimijan vika että maa on ajettu kilpailukyvyttömäksi ja konkurssiin asumislypsyautomaatilla, joka tarjoaa loputtomat kassavirrat kohtuuttomien neliövuokrien käyttämisen maksukyvyttömille asiakkaille maan kalleimmilla ja parhaimmilla paikoilla.

    Koijaamo kuin koijaamo. ”Miksi tyytyä vähempään”.

    Eiköhän tämä kaikki paska purkaudu yhdessä suuressa lopullisessa konkurssissa.

    Siinä menee sekä rakennusala ja pilvilinnan rakennushinnat, suolle rakennettu sijoitusvuokra-asuntobisnes, niiden myötä kerrytetyt eläkepääomat. Oho mikä pyramidi, kuka olisi uskonut?

    Otetaan valtion nimissä lainaa jotta voidaan maksaa ylisuuria asumiskuluja miljardeilla ihmisille jotka eivät pysty maksamaan asumistaan, mutta eivät myöskään tarvitse asuntoa ylihintaisiksi muodostuneille alueille, joilla velkaiset kunnat kiristävät kierroksia omilla maanluovutus ja vuokrahinnoilla. Tuetaan samalla rakentamisen kustannusten nousua höpöhöpö normeilla ja määräyksillä. Kolmannella luukulla jaetaan tukea ja rahoitusta itse vuokratalojen rakentamiseen.

    Mutta välistävetäjiä ja hyödyllisiä koko maailmaa halaavia kommunistihölmöjä on liikaa jotta tämä loputon lypsyautomaatti saa pyöriä kunnes käy mahdottomaksi.

    1. Uuden asunnon hinnassa veroja on 40 prosenttia, raha kiertää aina takaisin valtion tai kunnan kassaan veroina ja bruttokansantuote nousee.
     Tuohon lukuun veroluonteista oman maan kaavoittamisesta perittävää maankäyttömaksua ei ole edes laskettu veroksi vaan normaaliksi tonttikuluksi. Useimmissa tapauksissa kaavamuutoksista ei tule kaupungeille kuluja, joten kyse on puhtaasta verosta. Kohtuullisen korvauksen ymmärtää mutta 40-60 prosenttia arvosta on paljon ja myyntivoittovero vielä päälle voitto-osuudesta.

 4. toivottavasti vvo:lle käy paremmin kuin kojamoille, jotka hakkaavat päätänsä kemijoen ja muiden patojen betoniin ja kuolevat sukupuuttoon.sellaista täällä kepu suomessa.

 5. Idea selvästi Väyryspuolueen logosta, vastavirtaan nousevasta lohesta.

 6. Valtakunnallinen Vuokratalo-osuuskunta VVO oli aikoinaan aidosti yleishyödyllinen säänneltyä asuntokantaa omistava ja asukkaat sosiaalisin perustein vuokraava osuuskunta. Vuokralaiset maksoivat kaiken eli rakennusmaan hankinnan, uudisrakentamisen, vanhan ylläpidon, korjaukset ja hallinnon. Työläiset saivat asunnot omakustannusperusteella määritellyin vuokrin.

  Kukaan tai mikään Suomessa ei edellyttänyt VVO:n yritysmuodon muuttamista osakeyhtiöksi eikä korkeita osinkoja vaativien eläkevakuutusyhtiöiden ottamista osakkaiksi. Eläkevakuutusyhtiöt olisivat voineet ja voivat edelleen itse rakennuttaa vuokratalonsa ja ihan omilla varoilla omin tuotto-odotuksin.

  Jäsentensä eli ay-järjestöjen yhteisön, sen idean ja maineen pilannut prosessi on niin nolo juttu, että sietää nimeä vaihtaa. VVO – R.I.P.

 7. Kojamosta tulee mieleen Korjaamo. No, korjattavaa varmastikin riittää, Ehkä se sitten mielletään arvokkaaksi, että vuokrat vastavuoroisesti ovat ainakin pääkaupunkiseudulla korkeat suhteessa asukkaiden maksukykyyn?

 8. Muksut hiekkalaatikolla: ’leikitään autokoijaamoa’.

 9. Voin kuvitella sen äijäporukan joka Tenolla on nimen keksinyt…yleishyödyllisyyttä parhaimmillaan :))).

 10. Ilmeisesti sieltä saa tilata asuntojen korjausneuvontaa ja korjauspalveluja?

 11. Miten tässä käy nyt VVO:n ”aiheelliselle haukkumiselle”? VVO-kirjaimethan ovat olleet liki kirosana monissa piireissä. Voiko Kojamo saada vastaavan aseman? Kojamon elämässä on olleellista nousu vastavirtaan. Niinkö käy myös yhtiön vuokrille?

 12. Koijareille Koijaamo, lyhennettynä Kojamo.

 13. VVO:lla ja myös Satolla menee nyt hyvin. Menestyksen siemenet kylvettiin jo lähes puoli vuosisataa sitten, kun kokoomus ja demarit jakoivat näille kaveruksille sulassa sovussa hyviä kohtuuhintaisia tontteja suurista kaupungeista. Nieminen ja Sipola saavat tuntea jokaisena palkkapäivänään suurta kiitollisuutta edeltäjilleen ja myös näiden kaupunkien silloisille päättäjille.

  Näistä lähtökohdista olisi ollut suoranainen ihme, jos taloudellista menestystä ei olisi tullut tämän kaupungistumisen keskellä. Kumpikin toimija olisi halutessaan voinut menestyksekkäästi jatkaa myös aidosti kohtuuhintaisten asuntojen tuottajana ja omistajana.

  Valitettavasti lyhytnäköinen ja ahne rahastusmenttaliteetti on vienyt molemmissa yhtiöissä voiton. Kuvion täydentää vielä se, että kaikki merkittävät osinkoja saavat omistajat kuten ammattiyhdistysliike, eläkevakuutusyhtiöt, ruotsalaiset ja hollantilaiset eivät maksa veroja Suomeen.

  1. Tuo historiallinen näkökulma tämän päivän tulokseen osuu täsmällisesti naulan kantaan. Tilannetta vielä ”parantaa” voimakkaasti ”kehitetty” kustannustehokas (lue huonoin ratkaisuin) tehty rakentaminen ja nyt jo liki markkinaehtoiset vuokrat. Kun tullaan elinkaaren päähän, on taas helppo perustella vuokrien korotuksia korjauskuluilla. Kukaanhan ei näin pitkässä aikajänteessä joudu päätöistään vastuuseen, joten sama jatkuu ja systeemi jauhaa euroja … niiden laariin joilla ei ollut itseasian kanssa mitään tekemistä.

   Kyllä surettaa, koska tämä on saavutetun edun kaltainen poliittinen solmu, jonka avaamiseen ei enää löydy voimaa. Parempi olisi, jos tällaiset yhtiöt olisivat eläkeyhtiöiden omistuksessa ja tuotto menee eläkevajeeseen/edelleen sijoitukseen ja sitä valvova elin olisi parlamentaarinen. Tämä kasvattaisi kansallisomaisuutta ja turvaisi tulevaisuuden eläkkeitä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat