Talous Rakennuslehti Ei kommentteja

Constin tilauskanta ennätyskorkealla

Consti Yhtiöt oyj:n liikevaihto on kasvussa ja tilauskanta ennätyskorkealla, kertoo yhtiö puolivuosikatsauksessaan.

Kuuden ensimmäisen kuukauden liikevaihto oli 78,8 miljoonaa euroa, mikä oli 21,6 prosenttia suurempi kuin viime vuoden vertailuajankohtana. Liikevaihto kasvoi kaikissa liiketoiminnoissa, suurinta kasvu oli julkisivuliiketoiminnassa. Tilauskanta nousi 227,9 miljoonaan euroon. Kasvua oli 7,2 prosenttia.

Liikevoittoprosentti (2,2 %) oli hieman viime vuoden vertailulukua alempi. Toimitusjohtaja Marko Holopainen kertoo katsaustiedotteessa, että suhteellinen kannattavuus ei kehittynyt halutulla tavalla. Pääsyynä tähän oli talotekniikkatoiminnan kannattavuuden heikkeneminen.

Velkaantumisaste oli 55 prosenttia ja sijoitetun pääoman tuotto 23,7 prosenttia. Henkilöstön määrä, 1165,  oli 17,7 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten.

Holopainen pitää markkinatilannetta pääosin hyvänä. Arviona on, että yhtiön koko vuoden liikevaihto kasvaa vuoteen 2016 verrattuna.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia