Kokeile kuukausi maksutta

Consti antoi lähtöpassit konsernijohtajalleen

Consti Yhtiöt oyj:n hallitus on päättänyt, että Marko Holopainen jättää tehtävänsä yhtiön toimitusjohtajana.

Toimitusjohtaja Marko Holopainen luotsaa Bravidaa kasvamaan.

Hallitus on nimittänyt konsernin talousjohtajan Esa Korkeelan konsernin väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi 26.9.2017 lähtien. Samalla hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin.

”Yhtiön taloudellinen kehitys ei ole ollut riittävän hyvä”, Constin hallituksen puheenjohtaja Tapio Hakakari kertoo Rakennuslehdelle.

Hakakari viittaa yhtiön 15.9. antamaan pörssitiedotteeseen. Yhtiö täsmentää tiedotteessa vuoden 2017 näkymiä, sillä talotekniikka-toimialan projektitoimitusten kannattavuus on ollut odotettua heikompaa.

Yhtiö arvioi, että sen tämän vuoden liikevaihto kasvaa viime vuoteen verrattuna, mutta liikevoitto heikkenee vuoteen 2016 verrattuna.

Holopainen on työskennellyt Constin palveluksessa yhdeksän vuotta. Ensin talotekniikan johtajana ja sen jälkeen 3,5 vuotta yhtiön toimitusjohtajana.

Edit: Päivitetty Hakakarin kommentti 16.17

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Consti antoi lähtöpassit konsernijohtajalleen”

 1. Eri yksiköiden tulisi saada joku yhtenäinen malli tuohon hommaan. Ja oikeasti toimiva strategia.
  Jos ollaan yksi yhtenäinen iso talo, niin kukin yksikkö ei voi enään sooloilla miten haluaa..
  Muuten on Kennon tie edessä.

 2. Constin tie on jo viitoitettu.. osaamaton työnjohto tekee kokoajan huonoja päätöksiä ja jokainen aikataulu menee uusiksi tämä on operatiivisen kentän näkymä. Tähän kuuluu niin etelä suomi kuin etenkin Pohjois-Suomi. Pohjois -Suomessa vaihtuvuus on etelää tiuhempi.. työnjohdossa kuin päällikköpaikoilla löytyy niitä nuolijoita jotka eivät erota edes prosenttilaskuja toisistaan. Aivan liina ohut oli Constin alkutaival ja Holopaisen aikana ei tehty kuin tappiota… arvo laskee vielä alle 8 euron osakkeelta ennen kuin tulevat lumet sulaa.

 3. Näinhän näistä huippuhyvistä korjausrakentajien ykkösketujuista on ammattinsa osaavat kilpailijat jo odottaneetkin, että jotakin mielenkiintoista vielä tulee tapahtumaan, koska hinnat ovat olleet sellaisia, että ei jatkossa tule riittämään ainoastaan toimitusjohtajan vaihtuuvuus….FIRA…LEHTO..CONSTI…
  Consti on konstinsa näyttänyt korjausrakentamisesa!

 4. Korjausrakentamisen kilpaillulla hintatasolla tällähetkellä ei asialla rikastu kuin eniten työntekijöitään kusettavat aliurakoitsijat.

  Voitaisiin sanoa että kilpailu on sairasta, 2-10miljoonan hankkeisiin tarjoajia riittää sillä puolella jossa yleiskuluja ei tarvitse laskea kuin 3-4%.
  Se on jo melkoinen pömpsi rahaa vs 8-12%.

  Yli 10 millin hankkeisiin taas ei ainakaan jutussamainitulla liikkeellä ole taitoa, se on huomattu. Osaamisvuoto on ollut todella suurta viime aikoina, johtuen juurikin
  aivan päättömistä johdon linjauksista.

  Taloyhtiöpuolesta en osaa sanoa, ehkäpä sieltä vielä irtoaa rahaa. Tosin linjasaneerauksia ja julkkariremontteja tekee kyllä myös nämä pienemmät firmat.
  Osa varmaan ihan laadukkaasti.

 5. Tässä on alalla nähty ongelma: yritys ostaa useita loistavasti (myyntikuntoon viilattuja) menestyviä yrittäjävetoisia yrityksiä. Sitten näiden yritysten kulttuuria, toiminnanohjausjärjestelmää jne. yritetään väkisin vääntää konsernin järjestelmiin. Seuraavaksi lähtee osaajat ja lopputulos on vanhojen onnistumisten ja meriittien kautta saadut uudet hommat jotka kusevat totaalisesti. Näitä suurella rahalla kerättyjä konserneja on nähty lukuisia vuosien mittaan mutta onnistumisia vähemmän.

  Tämä kyseinen konserni on mokannut kaikissa hankkeissa joissa olen ollut itse mukana: niin laadullisesti, aikataulullisesti kuin taloudellisestikin.

 6. …ympäri mennään yhteen tullaan, maailmassa ei mitään uutta. Ylös ja alas mennään, ja sitä vauhdittaa erilaiset pyramidihuijauksen kaltaiset viritelmät. Viimeiset 10-20 vuotta asialla ovat olleet ”kunniakkaasti” pääomasijoittajat, jotka puhaltavat näitä tarinoita, ja saavat ikävä kyllä asiallisiakin ja kannattavia yrityksiä näihin ”menestystarinoihin” mukaan. Pääomasijoittajat lupaavat omille sijoittajilleen melkoisen kovia tuottoja, lopputuloksena, kannattavien firmojen tase putsataan, ja businestä tehdään holding yhtiöillä. Joo, on näitä nähty mutta mittakaava on paisunut…. Toki joukossa on onnistuneitakin tapauksia.,

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat