RIL sai uuden toimitusjohtajan VTT:ltä

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL on valinnut uuden toimitusjohtajan.

Miimu Airaksinen siirtyy VTT:n tutkimusprofessorin tehtävistä marraskuun lopulla RIL:n toimitusjohtajaksi. Kuva: RIL

Tekniikan tohtori Miimu Airaksinen aloittaa uudessa tehtävässään marraskuun 20. päivä.

Airaksinen siirtyy RIL:iin VTT:ltä, jossa hän on työskennellyt ekotehokkaan rakennetun ympäristön tutkimusprofessorina vuodesta 2009 lähtien.

”RIL on alan kehityksen keskiössä, kun rakennusalalla tapahtuu juuri nyt paljon muutoksia. On erittäin mielenkiintoista päästä mukaan järjestöön, jonka toiminnassa yhdistyy käytäntö ja akateeminen osaaminen”, Airaksinen kertoo Rakennuslehdelle.

Airaksisella on ollut keskeinen rooli esimerkiksi VTT:n Smart City- ja EcoCity -hankkeissa sekä useisssa teollisissa tuotekehitysprojekteissa. Hän on myös osallistunut Suomen rakentamismääräyskokoelman kehittämiseen energiatehokkuuden asiantuntijana.

”Kaupungistumisen myötä myös RIL:in ja sen jäsenistön merkitys hyvän rakennetun ympäristön tuottajina on kasvanut. Alalla on ainutlaatuinen rooli eri alojen yhdistäjänä ja uusien innovaatioiden toimeenpanijana”, Airaksinen jatkaa.

”Esimerkiksi kaupunkikehitykseen nivoutuvat infra, talonrakentaminen ja suunnittelu. Nämä asiat ovat nyt kaikkien huulilla. Koen, että voin uudessa tehtävässäni hyödyntää osaamistani uudessa ympäristössä.”

Airaksinen on kansainvälisesti hyvin verkostoitunut. Hän toimii esimerkiksi Suomen Ilmastopaneelin jäsenenä sekä International Council for Research and Innovation in Building and Construction (CIB) Smart City-työryhmän vetäjänä.

Hän on neuvonantaja YK:n Habitat-ohjelmassa ja aktiivinen johtoryhmän jäsen muutamissa eurooppalaisissa rakennusalan energia- ja energiatehokkuusverkostoissa.

Uusi toimitusjohtaja aikoo jatkaa edeltäjänsä jalanjäljissä ja hänen tavoitteenaan on esimerkiksi vahvistaa entisestään RIL:n aktiivista roolia alan näkyvyyden ja vaikuttavuuden kehittäjänä.

”RIL on tehnyt Helena Soimakallion johdolla hienoa työtä. Tästä on hyvä jatkaa.”

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “RIL sai uuden toimitusjohtajan VTT:ltä”

  1. Yllättävä veto. MIimu Airaksinen on ehdottomasti maailmanluokan tutkimusprofessori, ettei vain turhaudu ”vallattomassa” jRIL:ssä? Veikkaan, että palaa varsin pian tutkimusmaailmaan.

  2. Miksiköhän hän mahtaa jättää VTT:n ja globaalien tutkimusten koordinoinnin ja siirtyy enemmänki kansalliseksi lausunnonantajaksi?

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi