Kokeile kuukausi maksutta

Ilmarinen laajentaa sijoituksiaan USA:n kiinteistömarkkinoilla

Ilmarinen laajentaa kiinteistösijoituksiaan Yhdysvaltain markkinoilla. Se on jo hankkinut kiinteistöjä sadoilla miljoonilla euroilla.

Ilmarisen ja New York Lifen yksi sijoituskohde on The Westory Building Washington DC:ssä. Kuva: Ilmarinen

Kiinteistöt on hankittu yhdessä New York Life -henkivakuutusyhtiön kanssa, jonka kanssa suomalaisyhtiö on sopinut strategisesta kumppanuudesta USA:n kiinteistömarkkinoilla. Yhtiöiden omistama yhteisyritys alkaa sijoittaa pitkäaikaisesti yhdysvaltalaisiin toimitilakiinteistöihin.

Ensimmäiset sijoitukset on jo tehty yhteensä kuuteen toimistokiinteistöön. Ne sijaitsevat Bostonissa, Washington DC:ssa, Charlottessa, San Franciscossa, Los Angelesissa ja Orange Countyssa.

Kiinteistöjen arvo on yhteensä noin 620 miljoonaa dollaria. Lähivuosina yhteisyrityksen kiinteistösijoitukset on tarkoitus kaksinkertaistaa.

”Hankittavat kiinteistöt on maantieteellisesti hajautettu kasvaville metropolialueille Yhdysvaltojen itä- ja länsirannikolla. Sijoituksissa keskitymme toimistokiinteistöihin, jotka ovat teknisesti ja toiminnallisesti ajanmukaisia ja joiden käyttöaste on hyvä”, kertoo Ilmarisen kansainvälisistä kiinteistösijoituksista vastaava salkunhoitaja Mikko Antila yhtiön tiedotteessa.

Ilmarinen omistaa yhteisyrityksestä 49 prosenttia ja New York Life 51 prosenttia. Yhteisyrityksen hallinnoinnista vastaa New York Life Real Estate Investors, joka on osa NYL Investors LLC:tä.

New York Life on Yhdysvaltojen suurin keskinäinen henkivakuutusyhtiö, joka hallinnoi yli 534 miljardin dollarin sijoitusvarallisuutta, sisältäen yli 51 miljardin dollarin kiinteistöomaisuuden.

”Strateginen kumppanuus perinteikkään ja arvostetun institutionaalisen sijoittajan kanssa tarjoaa meille vahvan pohjan laajentaa sijoituksiamme Yhdysvaltojen kiinteistömarkkinoilla. Kumppanuuden kautta saamme syvällistä markkinatuntemusta paikallisista toimitilamarkkinoista”, Antila sanoo.

Uusi kiinteistöyhteistyö tukee Ilmarisen sijoitusstrategiaa, jossa yhtenä tavoitteena on jatkaa kiinteistösijoitusten kansainvälistä hajauttamista. Ilmarinen on viime vuosina sijoittanut Yhdysvaltain asuntomarkkinoille sekä toimistokiinteistöön Washington DC:ssä. Euroopassa suoria kiinteistösijoituksia on Suomen lisäksi muun muassa Saksassa, Belgiassa ja Hollannissa.

Ilmarisen kiinteistösijoitusten arvo on lähes 4,4 miljardia euroa, josta noin 16 prosenttia on ulkomaisia kiinteistösijoituksia. Kotimaiset kiinteistösijoitukset muodostavat silti jatkossakin keskeisen osan kiinteistösalkkua, ja myös kotimaisten kiinteistösijoitusten määrä on kasvussa. Lähivuosien aikana Ilmarinen rakennuttaa tuhat uutta vuokra-asuntoa pääkaupunkiseudulle.

 

 

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmarinen laajentaa sijoituksiaan USA:n kiinteistömarkkinoilla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat