Kokeile kuukausi maksutta

Leasegreenin perustajille nuorten kasvuyrittäjien palkinto

Suurten kiinteistöjen energiankäyttöön ja älykkäisiin ratkaisuihin erikoistuneen Leasegreenin perustajat ovat saaneet kasvuyrittäjän palkinnon EY Entrepreneur of the year Finland -kilpailussa.

Leasegreen toteutti Valkeakoskella sijaitsevan Adaran aaltopahvitehtaan energiatehokkuutta esimerkiksi modernisoimalla kiinteistötekniikan. Kuva: Leasegreen

Yrittäjät Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni palkittiin perjantaina järjestetyssä EY Entrepreneur of the Year 2017 -juhlagaalassa.

Kilpailun tuomariston jäsenen Jussi Herlinin mukaan Leasegreenin uudenlainen liikeidea, palvelumalli ja yrityksen nopea kasvu tekivät vaikutuksen tuomariston jäseniin. Mäkipelto ja Rönni palkittiin myös yleisöäänestyksen voittajina.

Mäkipelto on Leasegreenin toimitusjohtaja ja Rönni työskentelee talous- ja rahoitusjohtajana. He perustivat yrityksen vuonna 2013. Mäkipelto on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Ennen yrittäjäuraansa hän työskenteli Caverionilla kehitysjohtajana ja YIT:llä energia- ja ympäristöliiketoiminnasta vastaavana johtajana.

Rönnilla on johtamisen ja rahoituksen tutkinto London School of Economics -korkeakoulusta. Hän työskenteli ennen yrittäjäuraansa Goldman Sachsin investointipankkiirina Lontoossa sekä rahoitukseen ja sijoittajasuhteisiin liittyvissä päällikkötehtävissä kaivosyhtiö Talvivaarassa.

Leasegreenin tiedotteen mukaan yhtiön toteuttamat modernisoinnit ovat leikanneet keskimäärin 24 prosenttia asiakkaiden kiinteistöjen energialaskua.

Yrityksen liiketoiminta kasvaa nopeasti. Tänä vuonna yhtiön liikevaihto nousee lähes 25 miljoonaan euroon, kun viime vuonna liikevaihto oli 14,9 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää lähes 50 henkeä, joista pääosa korkeasti koulutettuja projektinjohtajia ja suunnittelijoita.

EY Entrepreneur of the Year -kilpailu on yksi maailman arvostetuimmista yrittäjäkilpailuista. Se järjestetään yli 60 maassa paikallisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Suomen kansallisen kilpailun kokonaisvoitto meni tänä vuonna Nocart Oy:n yrittäjä Vesa Korhoselle. Hän edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa kesäkuussa 2018 Monte Carlossa, Monacossa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Leasegreenin perustajille nuorten kasvuyrittäjien palkinto”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat