Skanska aloittaa Technopolis Asemakeskuksen rakentamisen Tampereella

Skanska ja Technopolis ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden toimistokokonaisuuden, Technopolis Asemakeskuksen, rakentamisesta Tampereen keskustaan.

Technopolis Asemakeskus nousee Peltokadulle. Kuva: Skanska

Technopolis Asemakeskus rakennetaan Peltokadulle kahdessa vaiheessa. Skanska on nyt valittu ensimmäisen vaiheen rakentajaksi.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan kaksi tornia, joiden yhteenlaskettu koko on yli 21 100 bruttoneliömetriä.

Ensimmäiseen vaiheeseen kuuluu kaksi tornia, joista ensimmäinen on 9-kerroksinen ja toinen 10-kerroksinen. Tornien ylimpien kerrosten toimistoissa on myös oma kattoterassi.

Ensimmäisen vaiheen rakennustyöt alkavat maaliskuun alussa 2018. Ne valmistuvat vuoden 2019 loppuun mennessä. Myös Skanskan oma Tampereen toimipiste muuttaa Technopolis Asemakeskuksen uusiin tiloihin vuoden 2020 alussa.

Technopolis Asemakeskuksen ympäristötehokkuustavoitteet ovat tiukat: hankkeelle haetaan kultatason Leed-ympäristösertifikaattia.

Skanska on Tampereen keskustassa sijaitsevan Yliopistonrinteen 1.–2. vaiheiden lisäksi toteuttanut Technopolikselle Tampereelle Hermia 15 -toimistorakennuksen Tampereen teknillisen yliopiston ja VTT:n tilojen läheisyyteen.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Skanska aloittaa Technopolis Asemakeskuksen rakentamisen Tampereella”

  1. Mikx vitussa kaivuri piikkaa klo 22 jälkeen?? Ei pysty pitään ikkunoita auki kun yrittää nukkua. Huomena soitto rakennusvalvontaa…

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat