Kokeile kuukausi maksutta

Tikkurilan uimahalli menee kiinni puoleksi vuodeksi – uusi halli suunnitteilla Vantaalle

Vantaan Tikkurilan 50-vuotias uimahalli menee kesäkuussa puoleksi vuodeksi remonttiin.

Kilpauimari Emilia Pikkarainen harjoitteli Tikkurilan uimahallissa vuonna 2010. Kuva: Petri Krook

Kesäkuusta aina joulukuun loppuun saakka korvaavia uintipaikkoja ovat luonnonvedet ja kaupungin muut neljä uimahallia.

Tikkurilan uimahallissa tehdään sekä putkiremonttia että kunnostetaan niitä tiloja, joita ei edellisessä peruskorjauksessa kymmenen vuotta sitten remontoitu. Etenkin pukuhuone- ja pesutilat ovat huonokuntoisia.

Tavoitteena on myös tehostaa uima-altaan puutteellista vedenkiertoa. Remontin tarveselvityksen perusteella vesi kiertää riittävästi, mutta epätasaisesti. Tämä aiheuttaa leväongelmaa osassa allasta.

Korjaustöiden hinnaksi on arvioitu 3,4 miljoonaa euroa. Hallissa käy noin 250 000 uimaria vuosittain.

Vantaa selvittää uuden uimahallin paikkaa

Vantaan viisi uimahallia ovat tällä hetkellä kovassa käytössä. Yhtä uimahallia kohden on 43 000 asukasta, kun Suomessa keskimäärin on 26 000 asukasta uimahallia kohden.

Tilanne tiukentuu vielä 2020-luvulla, kun kaupunki luopuu kokonaan Korson koulusta, jonka yhteydessä uimahalli sijaitsee. Korson koulu on kärsinyt jo pitkään sisäilmaongelmista.

Korson uimahallin poistuttua käytöstä keskimääräinen asukasmäärä nousee Vantaalla yli 54 000:een hallia kohden.

Vantaa selvittää parhaillaan, minne uusi uimahalli voisi sijoittua Korson ja Koivukylän alueella. Uimahallia kaivataan myös kiivaasti kasvavassa Kivistössä, jossa asuu nyt jo 12 000 ihmistä. Seuraavien 10 vuoden aikana aikana Kivistön asukasmäärä lähes kaksinkertaistuu.

Keskustelu sähköistynyt

Kivistön ja Koillis-Vantaan uimahallien köydenveto on sähköistänyt valtuustokeskustelua Vantaalla. Päättäjät odottavatkin nyt innokkaasti konsulttiselvitystä vesiliikunnan olosuhteista.

”Allasselvitys on aivan loppusuoralla. Moni muukin asia liikahtaa, kun se valmistuu”, lupailee liikuntatoimenjohtaja Veli-Matti Kallislahti.

Koillis-Vantaalla uusi uimahalli kytkeytyy, muttei välttämättä suoranaisesti liity Elmo-hankkeeseen, josta Vantaalla haaveillaan pesäpaikkaa palloilulajeille. Vantaan kaupungin taloustilanne on kuitenkin niin kireä, että useille yhtäaikaisesti toteutettaville liikuntahankkeille on vaikea löytää budjettivaroja.

”Jonkinlainen julkisen ja yksityisen rahoituksen yhdistelmä voisi tulla Elmossa kyseeseen”, Kallislahti sanoo.

Maauimalasta tehty aloite

Rahanjakoa mutkistaa myös kansalaisten hellimä aloite maauimalasta Tikkurilaan. Senkin toteutusmahdollisuudet selviävät allasselvityksen yhteydessä.

Maauimalaa koskevan kuntalaisaloitteen allekirjoitti viime vuonna lähes 7 500 vantaalaista. Kallislahti sanoo, että maauimalan toteutuksessa ei juuri pystyttäisi nojautumaan Tikkurilan uimahalliin.

”Maauimalan hintaa nostaa se, että sille pitäisi tehdä kokonaan omat rakenteet”, Kallislahti sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Tikkurilan uimahalli menee kiinni puoleksi vuodeksi – uusi halli suunnitteilla Vantaalle”

  1. Jaa.. Missäs sille maauimalalle ei sitten omia rakenteita tarvita. Tikkurila nyt vaan on kokonaisvaltaisesti Vantaan maauimalalle paras paikka.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat