Tukes testasi neljän valmistajan tasoitemassoja ja lattiatasoitteita. Yksi selvisi puhtain paperein. Testatuista kahdesta sementtimassasta molemmat täyttivät vaatimukset.

Tukes löysi puutteita tasoitemassoista ja lattiatasoitteista

Tukes testasi neljän valmistajan tasoitemassoja ja lattiatasoitteita. Yksi selvisi puhtain paperein. Testatuista kahdesta sementtimassasta molemmat täyttivät vaatimukset.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Tiedotteen mukaan Tukesin testeihin valittiin neljän eri valmistajan tasoitemassoja ja lattiatasoitteita. Tuotteet hankittiin rautakaupoista, ja niiden testaukset tehtiin VTT Expert Services oy:llä. Tuotteista testattiin taivutusvetolujuus, puristuslujuus ja kulutuskestävyys.

Testeissä saatuja tuloksia verrattiin valmistajan suoritustasoilmoituksessa ilmoittamiin suoritustasoihin. Kolmen valmistajan tuotteet eivät täyttäneet ilmoituksessa annettuja arvoja. Nämä kolme tuotetta testattiin uudelleen. Uusintatesteissä kahden valmistajan tuotteet eivät läpäisseet testejä. Puristuslujuuden osalta alitusta oli jopa 42,5 prosenttia.

Tukes on saanut valmistajilta selvitykset kahdesta puutteellisesta tuotteesta. Valmistajat ovat ryhtyneet korjaaviin toimenpiteisiin.

”Tasoitteiden tulokset hieman yllättivät, koska oletin, että valmistajat olisivat tarkkoja ilmoittamistaan suoritustasoista. Niiden perusteellahan asiakkaat valitsevat tuotteen”, ylitarkastaja Johanna Ahola toteaa Tukesin tiedotteessa.

Sementti täytti vaatimukset

Tukes testautti lisäksi kahden eri valmistajan sementtejä.  Tuotteista testattiin puristuslujuus, sitoutumisaika, tilavuuden pysyvyys ja kloridipitoisuus. Testatut sementit olivat vaatimustenmukaisia ja niiden suoritustasot vastasivat valmistajien ilmoittamia suoritustasoja.

Testaus on osa rakennustuotteiden laajaa testausohjelmaa, joka käynnistyi vuoden 2016 lopussa. Ohjelmassa testataan laajasti rakennustuotteita eri osa-alueilta. Tarkoituksena on saada tilannekuva rakennustuotteiden laadusta ja vaatimustenmukaisuudesta. Tulosten avulla kehitetään rakennustuotteiden valvontaa siten, että se olisi mahdollisimman tehokasta ja vaikuttavaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tukes löysi puutteita tasoitemassoista ja lattiatasoitteista”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi