Kokeile kuukausi maksutta

Parhailla työmailla aliurakoitsijoita kuunnellaan ja kannustetaan

Rakennuslehden asiantuntijaraati arvioi Vuoden Työmaa -kilpailun finaalityömaiden johtamiskeinoja. Digitaaliset keinot oli otettu kaikkialla käyttöön, mutta johtamistavoissa löytyi selviä eroja pääkaupunkiseudun talonrakennushankkeiden ja maakuntien infrahankkeiden välillä.

Kaikilla Vuoden Työmaa -kilpailun talonrakennustyömailla oli yhteistä, että pääurakoitsijat olivat käynnistäneet lean-periaatteiden jalkautuksen aliurakoitsijoille. Leaniin kuuluu olennaisesti aliurakoitsijoiden mukaan ottaminen aikaisin, koska aliurakoitsijat ovat rakentamisen todellisia erikoisosaajia ja innovaatioiden lähteitä.

Pitkällä tähtäimellä hyviä hankkeita voi syntyä vain, jos luomme edellytyksiä sille, että kaikki osapuolet voivat kehittyä ja kaikki voittavat.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Parhailla työmailla aliurakoitsijoita kuunnellaan ja kannustetaan”

Viimeisimmät näkökulmat