Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliiton Jääskeläinen kaipaa parempaa me-henkeä työmaille – se edistäisi työturvallisuutta

Työsuojelusihteeri Tapio Jääskeläisen mukaan me-henki on työmailla jäänyt pitkien aliurakoitsijaketjujen ja kovan henkilöstön vaihtuvuuden jalkoihin.

Rakennusliiton työsuojelusihteeri Tapio Jääskeläisen mukaan työmailla tehdään kiireessä tieten huonoa rakentamisen laatua. Lisäksi ainainen kiire lisää riskinottoa ja työtapaturmien syntymisen mahdollisuutta. Kuva: Susa Junnola

Viime aikoina Rakennusliiton työsuojelusihteeri Tapio Jääskeläistä ovat työllistäneet lakihankkeet. Liitossa ovat harmittaneet kaavailut työvälineiden käyttöasetuksen muutoksesta, joka hölläisi 25 tonnimetriä nostavien torninostureiden kuljettajien ajopätevyysvaatimuksia.

”Osaamattomien käsissä nämä ovat vaarallisia välineitä, joita ei ole helppo käsitellä. Nostettavat taakat ovat myös painoltaan suuria. 25-tonnimetrinen torninosturi nostaa nosturin rungon läheltä 5 tonnia ja vielä 25 metrin päästä yhden tonnin painoisen taakan. Torninosturin ajamisen pätevyytenä tulisi olla suoritettu ammattitutkinnon osa, kuten nyt.”

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusliiton Jääskeläinen kaipaa parempaa me-henkeä työmaille – se edistäisi työturvallisuutta”

Viimeisimmät näkökulmat