Kreate sai lähes 11 miljoonan euron tilauksen Espoolta – maakaasulinjan vieressä ei paljon räjäytellä

Laajassa Kallvikin kadut -urakassa rakennetaan 18 katua ja kevyenliikenteenväylää kunnallistekniikoineen Espoon Kurttilan kaupunginosaan.

Laajassa Kallvikin kadut -urakassa rakennetaan 18 katua ja kevyenliikenteenväylää kunnallistekniikoineen Espoon Kurttilan kaupunginosaan.

Kreate rakentaa Espoon Kurttilaan kadut kunnallistekniikoineen. Kunnallistekniikan ja katujen rakentamisella mahdollistetaan alueen asemakaavojen toteutuminen sekä kaavojen mukaisten tonttien ja uusien asuntojen rakentaminen.

Espoon kaupungin ja Kreaten solmima sopimus sisältää sekä tällä hetkellä harvaan asutun alueen katujen uudelleen rakentamisen että uusien tonttikatujen rakentamisen. Urakointi Kurttilan alueella alkaa välittömästi ja valmista tulee olla toukokuussa 2021. Sopimuksen arvo on yli 10,5 miljoonaa euroa.

”Nykyiset kadut ovat huonossa kunnossa, joten niiden kunnostaminen ja kunnallistekniikan uusiminen tulee tarpeeseen. Myös rakentamattomat tontit odottavat ympärille rakennettavaa katuverkostoa ja kunnallistekniikkaa”, Kreaten työpäällikkö Petri Ketonen sanoo tiedotteessa.

Maakaasu- ja voimalinjoja

Alueella sijaitsee lisäksi maakaasu- ja voimalinjoja, jotka aiheuttavat oman lisämausteensa urakkaan. Esimerkiksi pilaristabilointeja tehdään noin 300 kilometriä, jotta savimaaperään saadaan lisää kantavuutta. Vasta sen päälle voidaan rakentaa viemärilinjat ja katurakenteet.

”Varmistaaksemme linjojen säilymisen ehjänä suojaamme kadunrakentamisen yhteydessä maakaasulinjat betonielementein sekä suoritamme louhinnan linjojen ympäristössä räjäyttämisen sijasta kiilaamalla”, Ketonen sanoo.

Harvaanasutusta alueesta huolimatta rakentaminen tapahtuu osittain kapeilla kaduilla aivan asutuksen vieressä. Olemassa olevalla Mustanlahdentiellä on jo uuttakin asutusta ja työskentely kapeilla kaduilla vaatii osaamista.

”Leventäessämme katuja teemme paikoitellen työtä hyvin lähellä asutusta, mikä vaatii erityistä tarkkuutta. Pyrimme myös järjestämään mahdollisimman hyvät yhteydet, jotta kulku olemassa olevista kiinteistöistä ei hankaloidu liikaa urakan edetessä”, Ketonen lupaa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreate sai lähes 11 miljoonan euron tilauksen Espoolta – maakaasulinjan vieressä ei paljon räjäytellä”

Jätä kommentti