Rakennusalalla jälleen musta vuosi – työmailla kuollut jo yhtä monta kuin viime vuonna yhteensä

Viime vuonna rakennustyömailla kuoli neljä henkeä. Tämän vuoden neljäs kuolemantapaus heinäkuussa.

Tapaturmavakuutuskeskus  listaa nettisivuillaan sen tietoon tulleita työtapaturmakuolemantapauksia. Listalla ei ole mukana talkoo- tai vapaaehtoistöissä sattuneita kuolemantapauksia.

Listauksen mukaan Suomessa on kuluvana vuonna kuollut työtapaturmissa 1. elokuuta mennessä kahdeksan henkeä. Heistä neljä menehtyi rakennustyömaalla. Tapaturmavakuutukeskuksen tietojen mukaan viime vuonna työtapaturmissa menehtyi 18 henkeä, joista neljä kuoli rakennustyömaalla.

Viime vuonna kaikki neljä rakennusalan kuolemantapausta tapahtuivat alkuvuodesta. Vuoden 2018 viimeisin kuolemaan johtanut onnettomuus tapahtui 4. heinäkuuta. Tämän jälkeen rakennustyömailla ei loppuvuoden aikana kuollut yhtään henkilöä.

Tapaturmavakuutuskeskuksen tietojen mukaan vuonna 2017 rakennustyömailla kuoli kaksi henkeä ja vuonna 2016 yksi työntekijä.

Kuluvan vuoden viimeisin kuolemantapaus tapahtui Uudessakaupungissa 8. heinäkuuta, kun rakennusmies putosi korkealta rakennustyömaalla. Todennäköisesti rakennusmies oli ollut siirtymässä henkilönostimen nostokorista kerrostalorakennuksen parvekkeelle ja liukastunut. Liukastumisen seurauksena rakennusmies putosi maahan ja sai maahan iskeytymisessä kuolemaan johtaneet vammat.

Järvenpäässä 22. toukokuuta rakennustyömaan työntekijä menehtyi pudottuaan noin 20 metrin korkeudesta teräsrakenteisen varastohallin katolta. Työntekijä oli työparinsa kanssa katolla asentamassa savunpoisto- ja kattoluukkuja ennen onnettomuuden sattumista. Todennäköisesti työntekijä horjahti tai astui harhaan ja putosi. Työntekijä ei käyttänyt putoamisen estäviä valjaita.

Porvoossa 11. helmikuuta ajoneuvonosturin kuljettaja putosi nosturin puomin päältä rakennustyömaalla. Työmaalla oltiin asentamassa telineitä. Telineasennuksen yhteydessä nosturin puomia piti jatkaa, jolloin puomi oli ajettu vaakatasoon. Kuljettaja oli kiivennyt vaakatasossa olleen puomin päälle ja pudonnut maahan noin neljän metrin korkeudesta. Maahan iskeytymisen seurauksena kuljettaja sai kuolemaan johtaneet vammat.

Vihdissä 18. tammikuuta rakentamisen toimialalla toiminut virolainen yrittäjä jäi lamellihirsistä koostuvan puuelementtiseinän alle omakotitalon rakennustyömaalla. Yrittäjä oli ollut yhdessä ajoneuvonosturin kuljettajan kanssa asentamassa seinää paikoilleen. Elementtiseinää ei ollut tuettu, jolloin se pienenkin voiman vaikutuksen seurauksena kaatuu herkästi. Elementtiseinä kaatui yrittäjän päälle, joka kuoli iskun ja puristumisen seurauksena saamiinsa vammoihin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalalla jälleen musta vuosi – työmailla kuollut jo yhtä monta kuin viime vuonna yhteensä”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi