Oodi palkittiin jälleen: ”Kansainvälinen projekti, joka toteutettiin haastavissa oloissa”

Helsingin keskustakirjasto Oodi sai Vuoden Projekti 2019 -palkinnon.

Oodi valittiin vuoden 2019 projektiksi. (Kuva: Tuomas Uusheimo)

Tuomariston sai puolelleen muun muassa kirjaston ainutlaatuinen arkkitehtuuri sekä erittäin vaativa tekninen rakenneratkaisu. Oodi on rakennusvalvonnan luokittelema poikkeuksellisen vaativa hanke.

Palkinto jaettiin tänään tiistaina Projektipäivillä Helsingissä.

Raati perustelee valintaansa sillä, että Oodi on Suomi 100 -hanke ja kansainvälinen projekti, joka toteutettiin haastavissa olosuhteissa. Oodi on sen mukaan kansainvälisen arkkitehtuurikilpailun tuottama ainutlaatuinen ja näyttävä kokonaisuus. Kirjasto toteutettiin matalaenergiarakennuksena ja kestävä kehitys huomioitiin kaikissa taloteknisissä ratkaisuissa.

Projektin budjetti, aikataulu ja kestävän kehityksen tavoitteet saatiin pitämään ilman arkkitehtuuriin tehtäviä kompromisseja.

Arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto ALA ja rakennusurakoitsijana toimi YIT Rakennus. Ramboll vastasi muun muassa Oodin rakennesuunnittelusta sekä projektinjohtamisesta ja rakennuttamisesta. Sähkösuunnittelijana toimi Rejlers Finland Oy. Rakennuksen  teräsrungon on valmistanut Normek Oy ja maanrakennustöistä vastasi E.M. Pekkinen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oodi palkittiin jälleen: ”Kansainvälinen projekti, joka toteutettiin haastavissa oloissa””

Vastaa