Kokeile kuukausi maksutta

Danske Bankin rahasto tankkasi reippaasti rakennusyhtiöiden osakkeita

Danske Bank näyttää olevan vahvasti sitä mieltä, että Helsingin pörssiin listatut rakennusyhtiöt ovat tämän hetkisillä osakekursseilla hyvä sijoitus. Eräs pankin sijoitusrahasto jopa moninkertaisti omistuksiaan näissä rakennusliikkeissä marraskuussa.

Danske Bankin rahasto nousi marraskuussa Constin suurimmaksi omistajaksi.

Aiempaan omistukseensa nähden suurimman satsauksen Danske Invest Suomi Osake -rahasto teki marraskuussa Constiin. Rahasto kasvatti kuukauden aikana omistustaan peräti 320 prosentilla yhteensä 558708 osakkeeseen. Samalla rahasto nousi korjausrakentajan suurimmaksi omistajaksi 7,1 prosentin osuudella.

Myös Lehto Groupin osalta Danske Invest Suomi Osake moninkertaisti aiemman omistuksensa. Rahasto hankki marraskuussa Lehdon osakkeita 676965 kappaletta, mikä kasvatti sen aiempaa omistusosuutta 284 prosentilla. Samalla rahasto nousi kolmanneksi suurimmaksi Lehdon omistajaksi.

Myös YIT:n osakkeet kelpasivat Dansken rahastoille. Tosin Dansken kolmesta rahastosta kaksi vähensi omistustaan YIT:ssä, mutta juuri edellä mainittu Danske Invest Suomi Osake lisäsi omistustaan Suomen suurimmassa rakennusyhtiössä peräti 255 prosentilla. Tämä lisäys oli huomattavasti suurempi kuin kahden muun rahaston myynnit, joten Dansken kaikkien rahastojen yhteisomistus YIT:ssä kasvoi 89 prosentilla. Dansken kaikilla rahastoilla oli marraskuun lopussa yhteensä vajaat 1,5 miljoonaa YIT:n osaketta, mikä riitti 19. sijalle rakennusyhtiön suurimpien omistajien joukossa.

SRV:n 20 suurimman omistajan joukossa Dansken sijoitusrahastoja ei näy.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Danske Bankin rahasto tankkasi reippaasti rakennusyhtiöiden osakkeita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat