Kokeile kuukausi maksutta

Inderes: Onnistunut Thyssen-kauppa on jo Koneen osakkeen arvostuksessa

Hissejä ja liukuportaita valmistavan Koneen osakkeeseen on jo hinnoiteltu Thyssen-kaupan onnistuminen. Näin arvioi analyysiyhtiö Inderes aamukatsauksessaan.

Kuva: Kone

Kone vahvisti eilen tehneensä ei-sitovan tarjouksen saksalaisen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnan ostamisesta. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Kone tarjoutuu yhdessä pääomasijoittaja CVC Capital Partnersin kanssa ostamaan Thyssenkruppin hissit noin 17 miljardilla eurolla.

Kone vahvisti eilen tiedotteella summan olevan kohtuullisen lähellä oikeaa, mutta totesi mahdollisen sitovan tarjouksen ehtojen voivan poiketa esitetystä.

Kone ja CVC ovat myös tarjonneet Thyssenkruppille usean miljardin euron suuruisen etukäteismaksun. Sen saksalaisyhtiö saa pitää, jos kilpailuviranomaiset kieltävät kaupan, lähteet kertovat.

Inderesin analyysin mukaan 17 miljardin euron hinta olisi hyväksyttävä, mutta sen riittävyys kaupan toteutumiseen on epävarmaa.

Bloombergin tietojen mukaan Koneen ja CVC:n ryhmän lisäksi Thyssenin hissejä tavoittelee kolme muuta ryhmittymää, jotka kaikki muodostuvat pääomasijoittajista. Niiden tarjoukset olisivat alle 16 miljardia euroa

Koneen sijoittajaryhmän on lähteiden perusteella tarkoitus ylittää muut tarjoajat vähintään miljardilla eurolla. Kone on tehnyt Thyssenille joko kokonaan käteistarjouksen tai tarjouksen, joka muodostuu sekä käteisestä että osakkeista.

”Koneen Bloombergin lähteiden mukaan esittämät avokätiset kauppaehtotarjoukset synnyttävät väistämättä epäilyksen, että yhtiön halukkuus kaupan toteutumiseen voi olla jo turhankin vahva”, Inderesin analyytikko Erkki Vesola arvioi.

Koneen myyntisuositus pysyy, tavoitehinta nousee

Inderes säilyttää Koneen osakkeen ”myy”-suosituksen. Se nostaa kuitenkin tavoitehinnan 45 euroon aikaisemmasta 42 eurosta. Inderesin mukaan se heijastaa paremmin markkinoiden osakkeelta hyväksymää arvostuspreemiota.

”Osakkeen kurssikehitys on vahvasti sidoksissa mahdollisen Thyssen Elevator -kaupan onnistumiseen ja ehtoihin”, Vesola huomauttaa.

Bloombergin lähteiden mukaan Kone on lupautunut vastaamaan täysin mahdollisista kilpailuviranomaisten aiheuttamista riskeistä. Koneen ja Thyssenin liiketoimilla on eniten päällekkäisyyksiä Euroopassa, joten Kone saattaa luovuttaa Thyssenin hissitoiminnot Euroopassa CVC:lle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Inderes: Onnistunut Thyssen-kauppa on jo Koneen osakkeen arvostuksessa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat