YIT allekirjoitti sopimuksen Lapin keskussairaalan toteutusvaiheesta

YIT, osana allianssia, on allekirjoittaneet sopimuksen Lapin keskussairaalan laajennushankkeen ensimmäisen osan toteutusvaiheesta.

Hanke toteutetaan allianssimallilla ja sen ensimmäisen osan, niin sanotun kuuman sairaalan, arvo YIT:lle on yli 48 miljoonaa euroa. Sopimus kirjataan vuoden ensimmäisen neljänneksen tilauskantaan.

Ennen toteutusvaihetta YIT oli mukana hankkeen vuonna 2018 käynnistyneessä kehitysvaiheessa.

Laajennushanke sisältää kahden uudisrakennuksen rakentamisen nykyisen sairaalaan alueelle Rovaniemellä. Noin 20 600 neliömetrin suuruiseen kuuman sairaalan sijoittuvat päivystyspoliklinikka, leikkaus- ja anestesiaosasto, teho- ja valvontaosasto, sairaala-apteekki lääkkeenvalmistustiloineen, välinehuolto, ensihoidon tilat sekä logistiikkavarasto.

Toiseen, noin 6 000 neliömetrin, rakennukseen tulee psykiatrinen sairaala, jonka kehitysvaihe jatkuu syyskuulle 2020. Hankkeen on määrä valmistua kokonaisuudessaan tammikuussa 2023 ja sen kokonaisarvon YIT:lle arvioidaan olevan yli 60 miljoonaa euroa.

Allianssiin kuuluvat päätoteuttajana toimivan YIT:n lisäksi talotekniikasta vastaava ARE, arkkitehtisuunnittelusta vastaava Verstas Arkkitehdit oy sekä erikoissuunnittelun ryhmä, johon kuuluvat Granlund oy, WSP Finland oy sekä L2 Paloturvallisuus oy.

Allianssin ulkopuolella rakennuttajakonsultin ja valvojan tehtävistä vastaa Prodeco oy Lappi osana A-insinöörit – konsernia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT allekirjoitti sopimuksen Lapin keskussairaalan toteutusvaiheesta”

Vastaa