Ramboll-konserni jatkoi vahvaa kasvua viime vuonna

Suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Ramboll jatkoi kasvu-uralla vuonna 2019. Konsernin liikevaihto nousi ennätystasolle 1899 miljoonaan euroon, joka oli 25 prosenttia suurempi kuin vuonna 2018.

Suuri osa kasvusta tuli yritysostojen kautta, sillä orgaaninen kasvu oli 4,2 prosenttia. Vuoden 2019 alusta astui voimaan yrityskauppa, jossa Ramboll osti yhdysvaltalaisen suunnittelu- ja konsultointiyritys O’Brien and Gere Limitedin (OBG).

Tulos ennen liikearvopoistoja koheni suhteellisesti jopa himpun verran enemmän kuin liikevaihto. Tulos ennen liikearvopoistoja (EBITA) oli 102 miljoonaa euroa eli 5,4 prosenttia liikevaihdosta, kun se oli vuotta aiemmin 5,3 prosenttia.

Suomessa Rambollin liikevaihto kasvoi 240 miljoonaan euroon edellisvuoden 227 miljoonasta. Täällä Ramboll osti strategisen liikennesuunnittelun ja -mallinnuksen asiantuntijayrityksen Strafican.

Suomessa Rambolliin palkattiin vuoden aikana noin 430 uutta työntekijää, ja yhtiön palveluksessa työskentelee nyt 2500 henkeä.

Ramboll on mukana muun muassa Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille rakennettavassa pikaraitiotie Raide-Jokerissa, Kruunusillat-hankkeessa Helsingissä ja Tampereen seudullisen raitiotien kehittämisessä sekä Espoon ja Salon välisen oikoradan yleissuunnittelussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ramboll-konserni jatkoi vahvaa kasvua viime vuonna”

Vastaa