Caverionilla vahvan kasvun alkuvuosi – korona luo epävarmuutta tulevaisuuteen

Caverionin alkuvuosi sujui vakaan kasvun merkeissä. Yhtiön liikevaihto nousi 5,3 prosenttia alkuvuoteen 2019 verrattuna ja sitä kertyi 541,6 miljoonaa euroa . Eniten kasvua kertyi palveluista, yli 12 prosenttia.

Kuva: Caverion

Yhtiön tilauskanta on ennätyskorkea eli 1 768,3 (1 579,7) miljoonaa euroa ja kasvua kertyi 11,9 prosenttia aiempaan verrattuna.

Yhtiön tilauskanta, vahva rahavirta ja likviditeetti auttavat koronakriisin hallinnassa. Oikaistua käyttökatetta kertyi 26,3 (27,1) milj. euroa eli 4,8 (5,3) prosenttia liikevaihdosta.

”Suorituksemme ensimmäisellä vuosineljänneksellä osoittaa, ettei Caverion ollut etulinjassa ottamassa välittömiä osumia koronakriisistä. Suuri osa Caverionin palveluista on erittäin tärkeitä kriittisten palveluiden ja infrastruktuurin toiminnan kannalta”, Caverionin toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kertoo yhtiön tiedotteessa.

Lehtorannan mukaan merkittävä osa näistä palveluista on edelleen suoritettava jopa koronaviruspandemian vastaiseen taisteluun asetettujen sulkutoimenpiteiden aikana. Ja vaikka yhtiö otti myös jatkuvuussuunnitelmat käyttöön koko organisaatiossa maaliskuussa, se hyötyi samalla vahvasta tilauskannasta ja huoltosopimusten suuresta määrästä.

”Arvioimme, että koronakriisin vaikutukset näkyvät liiketoiminnassamme enemmän toisella vuosineljänneksellä. Työvoiman poissaolojen määrän odotetaan kasvavan hieman ja lisäksi työmailla odotetaan olevan enemmän viiveitä ja sulkemisia. Vaikka viime aikoina on ollut myönteisiä merkkejä siitä, että hallitusten asettamat rajoitukset selvästi vähentävät viruksen leviämistä, useat toimintamaistamme ovat edelleen suljettuja.”

Heikon näkyvyyden ja poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi Caverion tiedotti 14.4.2020 peruuttavansa tulosohjeistuksensa vuodelle 2020. Caverion saattaa antaa päivitetyn tulosohjeistuksen vuodelle 2020, kun näkyvyys on parantunut ja luotettavampia ennusteita voidaan tehdä.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caverionilla vahvan kasvun alkuvuosi – korona luo epävarmuutta tulevaisuuteen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat