Kokeile kuukausi maksutta

YIT hankki omistukseensa siivun ohjelmistoyhtiö Nuuka Solutionsia

Nuuka Solutionsin tuotteita käytetään 3000 kiinteistössä kuudessa eri maassa.

Hesingin keskustakirjasto Oodi. Kuva: Maarit Hohteri

YIT hankki omistukseensa 20 prosenttia Nuuka Solutions oy:stä. Yrityksen muita osakkeenomistajia ovat Loudspring 37,3 prosentin omistajuudella, johtoryhmä ja yksityiset omistajat.

Tiedotteen mukaan Nuukan tekoälyä hyödyntävän palvelun avulla voidaan optimoida rakennusten sisäilmaolosuhteita ja samalla välttää tarpeetonta energiankulutusta. Kestävä kehitys ja energiankulutuksen optimointi kuuluvat YIT:n strategisesti tärkeisiin painopisteisiin.

”Lähdemme siitä, että meidän kannattaa kehittää tällaisten kumppanuuksien kautta uusia innovaatioita asiakkaillemme. Pääomaruiskeella autamme yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään”, YIT:n palveluista vastaava johtaja Anders Stenbäck sanoo Rakennuslehdelle.

Kun yritys saa lisää asiakkaita ja kokemusta, hänen mukaansa YIT hyötyy siitä parempina tuotteina.

YIT on käyttänyt Nuukan palvelua vuodesta 2016 osana sisäolosuhteiden seurantaa ja optimointia kahdessakymmenessä elinkaarihankkeessaan.

”Olemme asettaneet kunnianhimoiset kestävän kehityksen tavoitteet. Nuuka on osaltaan mahdollistamassa lupaustamme hiilijalanjälkemme puolittamisesta vuoteen 2030 mennessä”, Stenbäck sanoo.

”Lämmityskulujen optimointi on ehkä tärkein yksittäinen tekijä, että pääsemme tavoitteeseemme. Siihen liittyy sisäilman optimointi.”

Nuuka Solutionsilla on toimistot Suomen lisäksi myös Ruotsissa. Sen tuotteita käytetään 3000 kiinteistössä kuudessa maassa. Viime vuonna liikevaihto oli noin miljoona euroa.

YIT Ventures teki alkusyksystä vähemmistösijoituksen myös IISY oy -nimiseen sisäilmayhtiöön. Stenbäckin mukaan tavoitteena on löytää sijoituskohteiksi lisää kasvukykyisiä proptech-yhtiöitä. Termillä tarkoitetaan startup-yrityksiä, jotka tarjoavat innovatiivisia tuotteita tai liiketoimintamalleja kiinteistömarkkinoille.

Juttua on päivitetty 24.11. Stenbäckin kommenteilla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT hankki omistukseensa siivun ohjelmistoyhtiö Nuuka Solutionsia”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat