Aberdeenin rahasto sijoitti Kuopioon

Aberdeen Standard Investmentsin hallinnoima rahasto ja Rakennusliike Lapti ovat sopineet Kuopion Portin toisen vaiheen eli B -osan kaupasta.

Kuopion Portin alueella sijaitseva maalämpövoimala tuottaa lämmitysenergiaa kaikkiin Kuopion Portin alueen rakennuksiin. Lisäenergiaa tuotetaan pysäköintitalon katolle sijoitetulla noin 1 000 neliömetrin aurinkopaneelikentällä. Kuva: Lapti

Toimisto- ja liiketilakokonaisuus valmistuu vuoden 2021 alussa ja se sertifioidaan LEED Gold-tasoon. Vuokrattavaa pinta-alaa on noin 5 400 kerrosneliömetriä.

Aberdeenin sijoitus on osa Kuopion Portin hybridihanketta,johon kuuluu toimisto- ja liiketilojen lisäksi asuntoja, linja-auto- ja junamatkustajien odotustilat sekä parkkihalli.

Kohde sijaitsee Kuopion juna- ja linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä. Hankkeen suunnittelu- ja rakentamisvaiheissa ympäristöajattelu on ollut merkittävässä asemassa.

”Kuopion Portti on rahastolle hyvä sijoitus johtuen kohteen tulevaisuuden vahvasta asemasta Kuopion ydinkeskustan uutena toimisto- ja liiketilakeskittymänä. Kohteen erinomainen saavutettavuus, monipuolinen palveluvalikoima ja ympäristöystävällisyys olivat rahastolle tärkeitä asioita investointipäätöstä tehtäessä”, Aberdeen Standard Property Fund Finland I Ky:n rahastopäällikkö Sanna Puhakainen kertoo.

”Kuopion Portin toisen vaiheen liike- ja toimistotilat valmistuvat tammikuun 2021 lopussa ja saivat nyt valmistumisen kynnyksellä uuden omistajan. Hankkeen kolmaskin vaihe on hyvässä vauhdissa ja kokonaisuus valmistuu vuonna 2022”, Rakennusliike Laptin toimitusjohtaja Timo Pekkarinen sanoo.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Aberdeenin rahasto sijoitti Kuopioon”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat