Kokeile kuukausi maksutta

A-Insinöörit ja Q-Ark suunnittelevat Tampereen kaupunginarkiston – urakoitsija valitaan syksyllä

Pääasiassa betonielementeistä rakennettava kokoelmatila suunnitellaan elementti kerrallaan.

Pääasiassa betonielementeistä rakennettava kokoelmatila suunnitellaan elementti kerrallaan. (Kuva: Q-Ark)

Tampereen kaupungin uusi kaupunginarkisto rakennetaan Hervantaan. Hankkeen suunnittelu on käynnissä ja urakoitsija valitaan tulevana syksynä.

Noin 2 500 bruttoneliömetrin kokoisen uudisrakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 alussa. Hankkeen budjetti on noin 7,3 miljoonaa euroa. Tampereen Tilapalvelut oy:n hankkeessa arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Q-Ark. A-Insinöörien kontolla on puolestaan rakenne-, elementti- ja akustiikkasuunnittelu.

Arkistomääräykset ohjaavat uuden rakennuksen suunnittelua tilojen sijoittelusta ja rakenneratkaisuista alkaen aina taloteknisiin ratkaisuihin saakka. Ne edellyttävät esimerkiksi huomattavasti tavanomaisia palomääräyksiä suurempia palomitoituksia.

Pääasiassa betonielementeistä rakennettava kokoelmatila suunnitellaankin elementti kerrallaan.

”Aineisto on turvattava muun muassa vedeltä, kosteudelta, epäpuhtauksilta ja liialliselta lämpenemiseltä. Kokoelmatila on käytännössä katsoen kaksikerroksinen betonibunkkeri, jossa ei ole ikkunoita ja sisäänkäynnitkin sijoitetaan vain yhdelle sivuille. Kattoakaan ei voi toteuttaa esimerkiksi ontelorakenteella, koska tyhjää tilaa ei saa paloturvallisuuden vuoksi jäädä”, kertoo elementti- ja rakennesuunnittelusta vastaava Petri Taatila A-Insinööreistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “A-Insinöörit ja Q-Ark suunnittelevat Tampereen kaupunginarkiston – urakoitsija valitaan syksyllä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat