Kokeile kuukausi maksutta

Asuntosäätiö kehittää allianssilla tahtituotantoa hyödyntävää korjausrakentamisen mallia – tavoitteena lyhentää asuntokohtaisen remontin läpimenoaikaa

Asuntosäätiö on käynnistänyt mittavan kehityshankkeen, jossa kehitetään korjausrakentamiseen toteutusmallia tahtituotannon periaattein. Tavoitteena on toteuttaa korjaustyöt tarkasti organisoiduissa ja aikataulutetuissa työjonoissa.

Kuva: Asuntosäätiö
Kuuntele juttu

Asuntosäätiön omistuksessa on paljon 1990-luvulla valmistuneita asumisoikeusasuntoja, jotka ovat tulleet peruskorjausikään. Asuntosäätiön tahtona on remontoida asunnot siten, että asukkailla on mahdollisuus asua kodissaan remontin ajan mahdollisimman vähin häiriöin.

Kehityshankkeen myötä uudella toteutusmallilla pyritään lyhentämään asuntokohtaisen remontin läpimenoaikaa kolmesta viikosta jopa kahteen viikkoon. Ajan lisäksi tavoitteena on parantaa laatua. Päämääränä on, että asunto voidaan luovuttaa asukkaan käyttöön virheettömänä. Kehityshankkeen keskiössä on vastuullisuus: muun muassa vanhojen kodinkoneiden kierrätys huomioidaan peruskorjauksen toteutusmallissa.

”Tavoitteenamme on toteuttaa mittavat remontit asumisoikeusasunnoissamme vuosien 2020–2030 aikana. Aikataulu remonteissa on erittäin tiukka, joten meillä on todellinen tarve uudelle, tehokkaalle toteutusmallille”, Asuntosäätiön rakennuttamisjohtaja Turkka Keravuori sanoo tiedotteessa.

Allianssikumppaneina Renevo ja Carinafour

Kehityshanke toteutetaan allianssimallilla, jonka muodostavat Asuntosäätiö, hankkeen pääurakoitsija Renevo sekä tahtituotannon ja logistiikan kehittämisestä vastaava Carinafour. Hankkeen toteutusmuodon konsulttina on toiminut Vison.

”Perinteisiin toimintamalleihin verrattuna uudessa mallissa on hyvää se, että hankkeen eri osapuolet ovat saman pöydän ääressä pitkään ennen kuin kohteiden varsinaiset rakennustyöt aloitetaan. Näin toimintatavoista saadaan kehitettyä mahdollisimman hyviä, toimivia, kustannustehokkaita ja asukkaat huomioivia jo ennen varsinaisten rakennustöiden alkua”, Renevon toimitusjohtaja Arttu Liukku sanoo.

”Kehityshankkeen ytimessä ovat vakioidut toimintatavat ja tietojärjestelmät”, Carinafourin operatiivinen johtaja Ari Viitanen kertoo.

Korjausrakentamisen kehityshankkeen pilottikohteina toimivat Asuntosäätiön neljä kerrostalokohdetta, joista kolme sijaitsee Espoossa ja yksi Helsingissä. Korjauskohteiden suunnittelutyöt on pääosin tehty ja korjaustöissä käytettävät materiaalivaihtoehdot valittu. Ensimmäisen kohteen korjaustyöt käynnistyvät alkuvuodesta 2022.

Hankkeen alustava laajuus on 131 asuntoa, ja sen kustannusarvio on noin 7,25 miljoonaa euroa. Hankkeen kokonaiskesto on noin kaksi vuotta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntosäätiö kehittää allianssilla tahtituotantoa hyödyntävää korjausrakentamisen mallia – tavoitteena lyhentää asuntokohtaisen remontin läpimenoaikaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat