Varte sai historiansa suurimman korjausurakan – muuntaa entisen ulkoministeriön kiinteistön hotelliksi

Varte ja kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Nrep ovat solmineet projektijohtomallisen urakkasopimuksen Helsingin Katajanokalla Kanavakadulla sijaitsevien kiinteistöjen korjausrakentamisesta.

Kuva: Avarrus Arkkitehdit

Saneerattavaan kohteeseen kuuluu kaksi alun perin satama-alueen tukkurakennuksiksi valmistunutta kiinteistöä, jotka Nrep osti syyskuussa Senaatti-kiinteistöiltä. Viimeksi rakennukset ovat toimineet ulkoministeriön toimitiloina. Vuonna 1929 valmistuneeseen rakennukseen toteutetaan nyt Nrepin hotellikonseptin mukaisia Noli-studioita 226 kappaletta. Sen sijaan 1800-luvun lopun makasiinirakennus säilyy edelleen toimistokäytössä.

”Kanavakadun projekti on Varten historian suurin korjausrakentamisen urakka. Meille tämä on hyvin kiinnostava ja merkittävä projekti, joka vahvistaa asemaamme korjausrakentamista pääkaupunkiseudulla tarjoavana toimijana”, Varten toimitusjohtaja Arto Jokinen kertoo tiedotteessa.

Sisäpurkutyöt käynnistyvät Kanavakadulla vaiheittain kuluvan vuoden lopulla. Kohteen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 loppupuolella.

Kohteessa huomioidaan kiinteistön aikakausi sekä alueen historialliset kerrostumat. Sisätilojen suunnittelussa ammennetaan rakennuksen valmistumisaikaa mukaillen 1930-luvun tyylisuunnista, ja erilaiset satama-alueen historiasta kertovat elementit näkyvät myös rakennuksen ulkopuolella muun muassa vanhasta junavaunusta toteutettavana terassina.

”Kanavakadun saneeraus noudattaa ilmasto- ja päästövähennystavoitteitamme. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on platinatason Leed-sertifikaatti osoituksena kestävistä ratkaisuista”, Nrepin osakas Petri Valkama kertoo.

Nrepin Noli-studiot yhdistävät kodin mukavuuden hotellitasoisiin palveluihin. Tällä hetkellä Katajanokalla toimii jo yksi Noli, jonka lisäksi toinen Helsingin kantakaupungin Noleista palvelee asiakkaita Sörnäisissä. Lokakuussa 2021 Noli-konsepti laajeni Vantaan Myyrmäkeen. Vuonna 2023 Kanavakadun lisäksi uudet Nolit avataan Helsingissä myös Herttoniemessä ja Malmilla. Tällöin Noli-studioita on pääkaupunkiseudulla kuudessa eri kohteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Varte sai historiansa suurimman korjausurakan – muuntaa entisen ulkoministeriön kiinteistön hotelliksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat