Kokeile kuukausi maksutta

Destian myynti ranskalaiselle Colasille toteutui – Destian arvo 235 miljoonaa euroa

Sijoitusyhtiö Ahlström Capital ja ranskalainen maa- ja vesirakennusjätti  Colas SA ovat 1. joulukuuta saattaneet päätökseen Destiaa koskevan yrityskaupan, kun EU:n kilpailuviranomaiset olivat 16. marraskuuta antaneet vihreää valoa kaupalle.

Kuva: Destia

Kaupan lopullisessa toteutuksessa Destian velattomaksi arvoksi muodostui 235 miljoonaa euroa.

Colas ilmoittaa yhdistävänsä Destian omaan tuloslaskelmaansa vuoden 2021 päätteeksi.

Colasilla on toimintaa kaikkiaan 50 maassa. Ranskalaisyhtiö kertoo Destian oston olevan linjassa strategiansa kanssa, jossa tavoitteena on kasvaa tietyillä maantieteellisillä alueilla Ranskan ulkopuolella. Näitä alueita ovat Pohjois-Eurooppa, Yhdysvallat ja Saksa. Colasin näkemyksen mukaan Pohjois-Eurooppa tarjoaa vahvoja kasvumahdollisuuksia rakentamisessa ja liikenteen infrastruktuurin ylläpidossa, etenkin ratojen ja uusiutuvan energian segmenteissä.

Destian myynnistä ilmoitettiin 26. elokuuta.

Vuonna 1929 perustettu Colas on kooltaan aivan toista luokkaa kuin Destia. Siinä missä suomalaisyhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli 564 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1600 ammattilaista, ranskalaisjätin liikevaihto oli viime vuonna 12,3 miljardia euroa ja sen palveluksessa oli 54600 henkeä.

Vaikka Destia Colasille kalpeneekin kokonsa puolesta, Rakennuslehden Suurimmat-listauksessa Destia nousi viime vuonna suurimmaksi infrarakentajaksi kotimaan kamaralla. Destia ohitti aiemmin kärkipaikkaa pitäneen YIT:n, kun tämä myi päällystysliiketoimintansa Peabille vuonna 2020. Toki YIT:n infraliikevaihto oli kokonaisuudessaan edelleen suurempi kuin Destian, mutta YIT:llä tästä liikevaihdosta tuli ulkomailta lähes 300 miljoonaa euroa. Destian viime vuoden liikevaihdosta vain muutama miljoona tuli ulkomailta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Destian myynti ranskalaiselle Colasille toteutui – Destian arvo 235 miljoonaa euroa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat