Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin ratikkavarikoiden kehittämissuunnitelma sai leiman kaupunginhallitukselta

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 24. tammikuuta liikenneliikelaitoksen (HKL) laatiman raitiotievarikkojen kehittämissuunnitelman.

Koskelan raitiovaunuvarikko näytti tältä vuonna 2013. Kuva: Tatu Paulaharju / IS

Kehittämissuunnitelmassa esitettiin Ruskeasuon ja Koskelan varikoiden kehittämistä raitioliikenteen päävarikoiksi, joita tukevat pienemmät sivuvarikot muun muassa Raide-Jokerin Roihupellossa ja Kruunusiltojen linjaston Laajasalossa.

Raitiotievarikkojen kehittäminen on edennyt muun muassa Ruskeasuon varikon ja Raide-Jokerin varikon toteutuksella. Raide-Jokerin varikko Roihupellossa valmistuu suunnitellusti kesällä 2022 vastaanottamaan Raide-Jokerin kaluston. Ruskeasuon varikko puolestaan valmistuu suunnitellussa 100 raitiovaunun säilytyskapasiteetin laajuudessaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Myös Koskelan varikon hanke on edennyt varikon viitesuunnitelmien valmistumiseen. Suunnitelman mukaan Koskelan varikon toteutus ajoitetaan vuosille 2024–2027. Koskelan varikon rakentaminen on tarkoitus aloittaa heti Ruskeasuon varikon valmistuttua.

Laajasalon varikon kaava sekä hankesuunnitelma ja kustannusarvio valmistuivat vuonna 2020. Laajasalon varikon kaavavalitus on kuitenkin edelleen hallinto-oikeuden käsittelyssä. Aiemmin Laajasalon varikon oli kaavailtu valmistuvan vuonna 2026 ja sen oli tarkoitus palvella Kruunusillat-raitiotietä.

HKL kuitenkin muutti suunnitelmia viime syksynä. Nyt Koskelan varikko toteutetaan ennen Laajasalon varikkoa ja Töölön nykyisen varikon elinkaarta jatketaan 2030-luvun loppuun saakka. Töölön varikon jatkoajan ja Koskelan uudisvarikon toteutuksen ansiosta varikkotilan pitäisi riittää sekä Kruunusiltojen että Länsi-Helsingin raitioteiden käyttöön 2020-luvun loppupuolella. Tällöin Laajasalon tai vastaavan kokoluokan varikkoa tarvittaisiin palvelemaan laajenevaa raitiotieliikenteen säilytyskapasiteettia vasta 2030-luvun loppupuolella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin ratikkavarikoiden kehittämissuunnitelma sai leiman kaupunginhallitukselta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat